BINARNI KOD 110“:Projekt grada Požege, Veleučilišta i Sindikata državnih i lokalnih službenika na jačanju socijalnog dijaloga /FOTO/

Autor: DK

Grad Požega u partnerstvu s Veleučilištem u Požegi i Sindikatom državnih i lokalnih službenika i namještenika, u okviru poziva „Jačanje socijalnog dijaloga faza III.“ provodi projekt pod nazivom „Binarni kod 110“ (oznaka projekta UP.04.2.1.03.0032) kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine. Projekt traje 12 mjeseci tj. od studenog prošle godine do studenog 2019. , a vrijednost mu je 685.086,44 kuna.

-Cilj projekta je unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i  jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na lokalnoj razini  – istakla je na završnoj konferenciji projekta u objektu „Zlatni Lug“ njegova voditeljica Maja Janković iz Ureda za europske integracije grada Požege. Ciljna skupina bili su zaposlenici gradskih službi i Veleučilišta u Požegi, te predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

-Svi trebamo odlučivati i sudjelovati u donošenju odluka, a kultura sudjelovanja u politici podrazumijeva da na taj način  imamo mogućnost ostvariti svoja prava – istakao je ovom prigodom gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Kroz ovu godinu dana provedeno je niz aktivnosti i to sa mnogo ljudi što podrazumijeva radionice, okrugle stolove i slično. Te aktivnosti su analiza, istraživanje i praćenje socijalnog dijaloga, jačanje kapaciteta socijalnih partnera sudjelovanjem na međunarodnoj konferenciji, te osnaživanje stručnih i zagovaračkih kapaciteta socijalnih partnera.

-Socijalni dijalog uključuje sve oblike pregovora, konzultacija ili razmjene informacija između predstavnika vlade, poslodavaca i radnika o temama od zajedničkog interesa vezano uz gospodarsku i socijalnu politiku – ističe se o projektu i dodaje da učinkovit socijalni dijalog ovisi o niz čimbenika. To su poštivanje temeljnih prava na slobodu udruživanja i kolektivnog pregovaranja, zatim ovisi o snažnim neovisnim udrugama radnika i poslodavaca, s tehničkim mogućnostima i znanjima potrebnim za sudjelovanje u socijalnom dijalogu, nadalje političkoj volji i prednosti svih relevantnih subjekata da se uključe u taj dijalog, te odgovarajućim institucionalnim potporama.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: