Bila je to prava filmska potjera za vozačem koji je bježao policiji, te udario u obiteljsku kuću – kažnjen s 12,5 tisuća kuna, šest mjeseci zabrane i 10 negativnih bodova

Autor: DK

Poznate su sve okolnosti koje su prethodile nesvakidašnjoj prometnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila u Požegi. Sve je započelo u Velikoj u ponedjeljak, 9. rujna ove godine oko 22.45 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Opel“ zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila upravljao 22-godišnjak i koji je nastavio vožnju.

Za njim su upalivši svjetlosno-zvučne signale (rotirajuće plavo svjetlo i sirenu) krenuli policijski službenici,  no vozač se nije zaustavljao već je nastavio vožnju gdje je u mjestu  Trenkovo  bez zaustavljanja prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, te se nastavio kretati u pravcu Požege. Tu je na raskrižju ulica Cernička i Luka put, uslijed neprilagođene brzine, udario u živicu, a potom u zid obiteljske kuće u vlasništvu 73-godišnjaka. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije.

Iz svega se može zaključiti da je to bila prava policijska potjera za odbjeglim vozačem koji je bježao više od 15 kilometara. Pitanje je da li bi ga policijski službenici stigli da je nastavio put prema Novoj Gradiški i Zagrebu ili bi ga dočekala druga policijska patrola i zapriječila mu prolazak. Zbog nepoznavanja pravca kojim je trebao napustiti Požegu vozač je skrenuo u sporedne ulice, te tamo počinio prometnu nesreću.

Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12,5 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova.

Koliko nam je poznato to je za sada najveća izrečena novčana kazna i zapriječeno upravljanje vozilom uz negativne bodove koje je izrekla Policijska postaja Požega nakon donošenja novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: