Na biciklu moga dike od Kutjeva do Velike

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Oldtajmer klub „Velikaši“ iz Velike ove nedjelje organizira vožnju starkim biciklima pod nazivom „Na biciklu moga dike od Kutjeva do Velike“. Uvjet za sudjelovanje je da bicikl bude stariji od 30 godina tj. da je u kategoriji oldtajmera.

Start će biti u 10 sati ispred znamenitog srednjovjekovnog dvorca u Kutjevu, a tijekom vožnje kroz mjesta uz „zelenu magistralu“ imat će više stanki za odmor i okrjepu. Cilj će im biti u Velikoj pretpostavlja se pred 13 sati, kada će se nastaviti druženje svih sudionika.

Potporu im daju općina Velika, Moto kluba Velika i ugostitelji toga kraja, a očekuje se sudjelovanje više desetak biciklista iz Požege, Osijeka, Nove Gradiške, Orahovice, Našica i Slavonskog Broda.

– Danas je rijetko vidjeti stare bicikle koji su uvijek izazovni. Njih je pojeo zub vremena, a prije 50-ak godina i više da bi čovjek došao i kupio bicikl morao je raditi pola godine, možda i više. Davnih prijašnjih godina uvijek je bilo mjerilo jedan dobar bicikli je u vrijednosti jedne dobre krave. Tada je rijetko tko imao bicikli, a mi danas pokušavamo spasiti takve dvokotače kao prometala od zaborava – rekao je Franjo Radman iz Velike organizator ovog susreta.

/Foto; arhiva, pozega.eu/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: