Biciklist LUKS Racing Teama Mirko Budimlić doprvak Hrvatske u brdskom biciklizmu

Autor: Požega Portal

Biciklisti u Crikvenici 20.7.2014.CRIKVENICA / POŽEGA – U nedjelju 20. srpnja u okruženju Crikvenice se održala XCO biciklistička utrka Podbadanj 2014. koja se i ove godine se vozila kao Nacionalno prvenstvo Hrvatske u kategoriji Cross Country. Nastupili su svi najbolji klubovi i vozači iz Hrvatske u kategoriji Cross Country kategoriji brdskog biciklizma.

Požeški biciklistički klub LUKS Racing Team je na utrci Nacionalnog prvenstva nastupio sa 4 biciklista-natjecatelja. U kategoriji Veterana u konkurenciji 15 natjecatelja  nastupio je Krešimir Pavičić koji je po vrlo sparnom i teškom vremenu, unatoč zdravstvenim problemima u tjednu prije utrke , utrku završio na 12. mjestu.

U kategoriji Elite nastupio je biciklista Josip Mlakar koji je ovu sezonu nastupe na XC utrkama podredio utrkama triatlona i na Nacionalnom prvenstvu  je zauzeo 16. mjesto.

Nade požeškog kluba i požeškog biciklizma Zvonko Pedić i Mirko Budimlić nastupili su u svojim kategorijama Kadeta i Početnika do 14 godina.

Zvonko Pedić je u kategoriji Kadet u konkurenciji 10 mladih hrvatskih biciklista zauzeo vrlo dobro šesto mjesto. Zvonku je to prvo Nacionalno prvenstvo tako da mu je postignuti podstrek za daljnje treniranje kako bi u sezonu 2015. ušao spreman s ciljem osvajanja postolje na nacionalnom prvenstvu.

Poseban se naglasak daje na mladog biciklistu, člana LUKS Racing Teama, Mirka Budimlića koji je na Nacionalnom prvenstvu 2014.godine osvojio medalju doprvaka Hrvatske u brdskom biciklizmu u kategoriji Početnici do 14 godina.

Prošle godine Mirko je odvezao svoje prvo Nacionalno prvenstvo koje se održavala u Pakracu i tad je osvojio četvrto mjesto. Upornim radom i treninzima Mirko je provodio svaki slobodni trenutak na biciklu trenirajući za ovogodišnje Nacionalno prvenstvo.

Važno je za napomenuti je Budimlić odličan učenik i da je to pravi spoj u jednom mladom sportašu, odličan učenik i doprvak Hrvatske na što mu svakako treba čestitati želeći mu još takvih i boljih rezultata.

(Tekst i foto: Igor Marač)

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: