Bezizlazna situacija??? Prijeti li propast požeškog Autoprometnog poduzeća – APP-a zbog sumnjive ovrhe 202 milijuna kuna zajedno sa još dvije tvrtke?

Autor: DK

Proteklih dana više medija objavilo je informacije u kojemu se između ostalog spominje da je u požeški putnički prijevoznik Autoprometno poduzeće d.d. (APP) zajedno sa još dvije takve tvrtke pristiglo pravomoćno rješenje o ovrsi. Po tome tumačenju tvrtke APP Požega, Čazmatrans Nova i Croatia Protekt moraju solidarno podmiriti dug koji zajedno sa kamatama stoji čak 202 milijuna kuna!

Kako saznajemo zbog tog rješenja je požeška tvrtka podnijela žalbu nadležnom Općinskom sudu u Požegi tvrdeći da je u ovoj dugotrajnoj pravosudnoj trakavici došlo do bitno pogrešne primjene materijalnog prava, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja itd.

Rješenje koje je stiglo je pravomoćno, pa je upitno daljnje poslovanje i uopće opstanak poznate požeške tvrtke s dugogodišnjom tradicijom djelovanja na širim prostorima naše zemlje. Stoga smo tumačenje sadašnjeg stanja zatražili u tvrtki Arriva koja je vlasnik APP-a.

-APP Požega, zajedno s prijevoznikom Čazmatrans Nova te poduzećem Croatia Protekt iz Garešnice, suočava se s ovršnim postupkom o kojem tvrtke sudionice nisu imale nikakvog saznanja do primitka tristotinjak stranica dokumentacije ovršnog rješenja pristiglog na adrese triju tvrtki – navodi se u odgovoru na naš upit kojeg potpisuje Marina Pandurević, voditeljica korporativnih poslova u Arrivi Hrvatska koja nadalje ističe kako se u navedenom dokumentu navodi da su spomenute tri tvrtke pravni sljednici tvrtke Kontinental prijevoz koja je bila dio grupacije Croatiatrans Group, a koja se u pretvorbi devedesetih godina raspala na 17 tvrtki te slijedom navedenog ovrhovoditelju Ivanu Peši, tadašnjem zaposleniku tvrtke Kontinental prijevoz, trebaju isplatiti odštetu za ozljedu na radu koja datira iz 1989. godine.

-Budući da s tvrtkom Kontinental prijevoz odnosno Croatiatrans Grup tvrtka APP, baš kao ni druge dvije tvrtke koje su predmet ovršnog postupka, nema nikakve veze, poduzet ćemo sve aktivnosti kako bi to i dokazali. Već su poduzeti brojni koraci u tom smjeru, kako interno tako i na razini Arriva Grupe. U ovom trenutku naš primarni cilj je zaštiti poslovanje, radna mjesta i interes tvrtke stoga blisko surađujemo sa svim tvrtkama obuhvaćenim ovim ovršnim rješenjem, angažirali smo najbolje hrvatske odvjetnike, a u pronalaženje rješenja uključili smo i pravni tim Arriva Grupe – nadalje se navodi u odgovoru kojeg smo primili na naš upit naglašavajući kako će se u narednom periodu poduzeti svi napori i energija g. Dražena Divjak, generalnog direktora Arrive za Hrvatsku, te ostalih članova Uprave Arriva Hrvatske koji će biti usmjereni na rješavanje slučaja te će se g. Divjak ubrzo očitovati o istom.

-Istinski vjerujemo u pozitivan ishod ovog postupka za sve tvrtke kao i za APP iza kojeg je više od 70 godina uspješnog poslovanja – zaključuje se u odgovoru.

Kako smo u međuvremenu neslužbeno saznali ove tvrtke imaju spoznaje da je tijekom navedenog pravosudnog postupka navodno bilo krivotvorenja različitih dokumenata pa će sve to kroz daljnji postupak utvrditi.

Podsjetimo, poznati požeški putnički prijevoznik „APP“ ima tradiciju veću od gotovo 70 godina, a kao novi vlasnika je strana grupacija Arriva, članica Deutsche Bahn grupe, koja je na hrvatskom je tržištu prisutna od 2013. godine posredstvom Panturista.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: