Bezidejnost ili nostalgičnost: Isto mjesto, isto vrijeme i jedan bor, o kružnim tokovima da i ne govorimo /FOTO/

Autor: D.K.

Požeške su ulice već ušušurene u blagdanski ugođaj. Lampice su već upaljene, a na središnjem gradskom trgu se danas postavlja bor. Lijep je, raskošan i začudo, koliko se može procijeniti ravno postavljen. Lijepo je i to što je smješten točno u centru grada, no nedostaje li ipak nekome ideja pa da u ovaj naš prelijepi grad donesu od godine do godine i pokoju novu? Šteta što će bor na sadašnjem mjestu svakodnevno biti okružen hrpom automobila jer je to gradski parking.

Možda su se neki s pravom nadali da će biti puno toga ljepšeg i drugačijeg jer ipak su nove, mlađe i “modernije” snage zauzele zavidnu radnu poziciju u Gradskoj upravi, a isto tako i Turističkoj zajednici. U Požegi je toliko površina koje bi se mogle urediti jer Požežani to zaslužuju. Zaslužuju ugođaj, topli Božićni ugođaj. Zaslužuju da se osjećaju kao da je nekome doista stalo, a ne da se radi reda radi. Čini se ipak da nekome malčice nedostaje ideja. Tome u prilog idu i naši kružni tokovi koji šalju otužnu sliku jer oni kao da ne postoje i kao da ne bi trebalo i njih urediti, okititi, osvijetliti. Treba samo pogledati kako to izgleda u gradovima naših susjeda i sve bi moglo biti drugačije ali i ljepše.

Sami građani grada Požege imaju puno prijedloga pa se tako ovih dana moglo čuti kako bi adventski ugođaj trebao biti na Trgu sv. Terezije ili pak na površini u Priorljavskoj ulici između Zvečevačkog parka i pruge, gdje bi se mogli smjestiti i prodavači borova i klizalište i adventske kućice.

Što se tiče Trga sv. Terezije informacije sa više strana dolaze da je mjesni ordinarij, požeški biskup “uložio prigovor” na mogućnost da adventski ugođaj bude na tom mjestu, na koju se glasnu i nepisanu primjedbu brzopotezno reagiralo i odustalo od takvog plana. O još jednoj površini, i to onoj u Priorljavskoj ulici između Zvečevačkog parka i pruge prema svemu sudeći nije se previše niti razmišljalo. Izgleda da je ta površina rezervirana samo za lunapark i cirkuse, a neki će reći da nama u gradu baš i ne treba puno cirkusa jer je bogata ostavština biše vlasti ostavila duboki trag u mnogo tome. Komentari su nekih da je Priorljavska ulica preblizu Orljavi koja je čini se svojevrsna granica. Naime, s “one” strane Orljave, tužna slika, ni lampica, ni ukrasa… osim kad pojedini privatnici zasuču rukave i daju si truda napraviti nešto lijepo i drukčije za svoj grad i ljude koji u njemu žive.

Za sada toliko uz fotografije koje dočaravaju kako nam izgleda grad nekoliko sati prije prve nedjelje adventa kada bi trebalo bi sve tip top.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek