Bespovratna sredstva za tradicijske i umjetničke obrte

Autor: Požega Portal

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni javni poziv za pilot projekt “Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda” iz Programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls”. Predmet poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta, a ciljevi su osuvremenjivanje proizvoda izrađenih tradicionalnim obrtničkim tehnikama, povećanje prepoznatljivosti tradicijskih i umjetničkih proizvoda, veća afirmacija i povećanje atraktivnosti tradicijskih proizvoda. Ovim projektom se  potiče suradnja obrtnika i dizajnera radi stvaranja prepoznatljivog identiteta proizvoda tradicijskih i umjetničkih obrta.

Poziv je namijenjen subjektima malog gospodarstva, tj. obrtima i trgovačkim društvima koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežno ručnim radom i u malim serijama, sukladno odredbama Pravilnika o tradicijskim odnosno umjetničkim obrtima. Mogu se prijaviti i oni obrti koji se u procesu izrade proizvoda ili pružanja usluga koriste i novijim tehnologijama, koristeći se suvremenijim alatima u nekim fazama izrade kako bi posao bio lakši i brži, ali uz uvjet da se takvim sredstvima-pomagalima ne obezvređuje estetska razina i karakter tradicijskog, odnosno umjetničkog proizvoda ili usluge.

Ministarstvo poduzetništva i obrta osiguralo je ukupno 500.000,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog javnog poziva. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000,00 kuna, a najviši iznos je 100.000,00 kuna. Udio sredstava u financiranju predloženog projekta s kojim Ministarstvo sudjeluje može dosegnuti do maksimalno 75% ukupno prihvatljivih troškova, a podnositelj prijave dužan je sudjelovati u financiranju predloženog projekta u iznosu od minimalno 25% prihvatljivih troškova.

Prijave se zaprimaju isključivo od 15.rujna 2014. godine, a poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 14.studenog 2014. godine. Više informacija o ovome pozivu može se pronaći na web stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta.

(Foto: ilustracija, udruženje obrtnika samobor)

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: