Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Tijekom tekućeg tjedna, od 24. do 29.studenog, kako na području cijele Republike Hrvatske tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske, provoditi će se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

-Osim čovjeka, najvažnije karike u lancu sigurnosti prometa na cestama, tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa. Prilikom pregleda vozila kontrolirati će se opće stanje vozila, kočnice, temperatura isparavanja tekućine za kočenje, pregledavati će se donji postroj vozila, ispitivati ispušne plinove (eko test) i kontrolirati svjetlosna signalizacija. – ističe glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić i naglašava da ovu pogodnost ne mogu koristiti jedino vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda te da se vozači u akciju mogu uključiti dragovoljno, a cilj je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka na vrijeme otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Ova akcija prvenstveno je usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede stoga pozivamo vozače da provjere ispravnost svog vozila.

(Foto: Ilustracica, plusonlines)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »