Besplatan prijevoz osoba starije životne dobi iz 38 mjesta s područja grada Pleternice: “Rješavamo jedan od ključni problema naših sugrađana”

Autor: S.P.

Udruga Humanum u partnerstvu sa Gradom Pleternicom provoditi će projekt “U projekt se uključi i prijevoz naruči!” kojim su predviđene besplatne prijevozne usluge za osobe starije životne dobi s područja Grada Pleternice i svih okolnih naseljima. Usluge prijevoza odvijat će se jednom tjedno i to prema potrebnim odredištima u Gradu Požegi. Projekt su danas predstavili gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te voditeljica projekta Ivana Šag i Stipo Erjavac predsjednik Matice umirovljenika Grada Pleternice.

U sklopu ovog projekta  predviđene su besplatne usluge prijevoza za sve osobe starije od 50 godina i to iz Pleternice ili svog naselja do glavnog gradskog središta Požege. Uključena su sva naselja: Ašikovci, Bilice, Blacko, Brđani, Bresnica, Brodski Drenovac, Bučje, Buk, Bzenica, Ćosinac, Frkljevci, Gradac, Kadanovci, Kalinić, Knežci, Komorica, Koprivnica, Kuzmica, Lakušija, Mali Bilač, Mihaljevići, Novoselci, Pleternica, Pleternički Mihaljevci, Poloje, Ratkovica, Resnik, Sesvete, Srednje Selo, Sulkovci, Svilna, Trapari, Tulnik, Vesela, Viškovci, Vrčin Dol, Zagrađe i Zarilac.

Usluga prijevoza obuhvaća  dolazak po korisnike prema dogovorenom rasporedu i u dogovorenom terminu i prijevoz do odredišta u Gradu Požegi (posjet liječniku, nabavka namirnica, nabavka lijekova, posjet određenim institucijama kako bi ostvarili svoja pravo i drugo ovisno o potrebama korisnika) te povratak do mjesta boravišta. Vozit će dva kombi vozila ukupnog kapaciteta 16 osoba.

-Ovaj projekt rješava jedan od ključni problema naših sugrađana. Pleternica je disperzirana na 38 naselja koja nisu blizu jedna drugome, a naši sugrađani često za brojne svoje potrebe trebaju odlaziti u središte Županije, u grad Požegu. Projekt upravo rješava takve probleme i vjerujem kako će sugrađani biti zadovoljni projektom koji je organiziran upravo za njih na području našeg grada u 2020. godini – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

“Usluga prijevoza odvijati će se svakog UTORKA s početkom od 8.00 sati, a vrijeme i mjesto povratka vozač i korisnici dogovaraju zajednički ovisno o potrebama korisnika i dogovoru sa vozačem. Svi zainteresirani koji žele koristiti uslugu mogu se obratiti Gradu Pleternici, gospođi Barbari Rudež voditeljici Odjela za Europski socijalni fond u Poduzetničkom centru Pleternica na broj telefona 098-1650187.  Riječ je o projektu koje je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz 12mjesec; 19.12.2019.-19.12.2020.i a osim Pleternice u projekt su kao partneri uključene ii Općina Jakšić i Brestovac. Projekt traje do kraja 2020 godine,” pojasnila je predsjednica udruge Humanum Ivana Šag.

U ime Matice umirovljenika izražavam zadovoljstvo što su kroz ovaj projekt starije osobe dobile besplatno pravo prijevoza do Požege kako bi obavili najosnovnije potrebe. Sigurno će tu uslugu koristiti oni koji nemaju vlastiti prijevoz i oni koji ne žive u obitelji koja ima prijevoz, uglavnom samci i to će za njih biti velika stvar.

-Umirovljenici se mogu javiti ukoliko žele koristiti ovu uslugu i kod nas u Matici,” rekao je predsjednik Matice umirovljenika Grada Pleternice Stipo Erjavec.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek