Požega.eu
MIRKO ZORETIĆ OBRAO VINOGRAD NA POŽEŠKOM SALAŠU

Berba je povod za okupljanje i druženje [FOTO]

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Berba je povod za okupljanje i druženje [FOTO] Požega.eu | Berba je povod za okupljanje i druženje [FOTO]

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijatelji, susjedi i rođaci, njih dvadesetak, okupilo se kod obiteljske kuće Mirka Zoretića na požeškom predjelu Salaš ispod poznatog brda Sokolovac gdje on ima zasađeno tristotinjak panjeva loze. Uz vinograda je i velika virnica koju je ljetos poharao i uništio orkanski vjetar.

Zoretić je ove godine imao oko stotinu litara rajnskog rizlinga i oko 200 litara mošta od crnih sorti, nikada manje od kako vinogradari. Sve će se to koristi u vlastitom domaćinstvu a biti će i za rođake i prijatelje koji su česti gosti u njegovom podrumu.

-Oluja i vjetar su ove godine napravili velike štete na lozi pa je iscjeđeno tek tristinjak litara mošta. Srećom, prošlke godine je bilo oko 800 litara vina pa je još dosta dočekalo ovu berbu - priča nam umirovljenik Mirko Zoretić, koji je cijeli radni vijek proveo u Hrvatskim šumama.

Posao je obavljena za nekoliko sati, a berba je povod za okupljanje i druženje uz domaće specijalitete koje je pripremila supruga Dubravka i naravno prošlogodišnje domaće vino iz gazda Mirkovog podruma.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.