Berače Graševine ometa kiša i prekida posao /FOTO/

Autor: D.M.

GRADIŠTE / KUTJEVO – Berba grožđa na nešto više od pet hektara vinograda Kutjevčanke Zorice Tandare je na polovici. Posla bi bilo obavljeno i više da berbu neprekidaju česte kiše. Vlaga i raskvašeno tlo otežavaju rad berača i kretanje traktora. Trenutno se bere vinograd graševine iznad mjesta Gradišta. Ubrano grožđe se odmah prerađuje u njenom podrumu u Kutjevu.

Zorica je zadovoljna ovogodišnjom berbom i ističe. – Količina grožđa, a posebice kvaliteta su dobri s obzirom da je proljetos bilo dosta šte od mraza. Ova godina će se pamtiti kao jako dobra. Gtrožđe je preko 90 eksla sladora, a kiseline optimalne. Ovogodišnja graševina će biti ocjenjena vrhunskom i tražit će se na tržištu.

Do sada je obran rajnjski rizling, najzastupljenija sorta graševina će se brati narednih desetak dana, a potom će usljediti berba ostalih bijelih i crnih sorti.

Inače vina obitelji Tandara zastupljena su diljem Hrvatske te u susjednim državam i Švicarskoj. Inzistiranje na kvaliteti se isplatilo. Tako je vino prošlogodišnje berbe jedva dostano za sve zahtjeve kupaca i dobro da je ovogodišnja berba počela nešto ranije nego obično.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: