Bećarac je pjesma od davnina, to je naša narodna baština! – započeo projekt „More bećarca“

Autor: pleternica.hr

Svi zainteresirani pozvani su uključiti se u projekt u kojem će naučiti nešto o tradiciji i tradicijskom izražavanju!

U tijeku je projekt Javne ustanove Pleternica pod nazivom „More bećarca“ kojeg financira Zaklada „Hrvatska za djecu“. Cilj projekta je motiviranje djece za učenje tradicijskog izražavanja putem bećarca te upoznavanje s nematerijalnom kulturnom baštinom Slavonije.

Ovih dana održavaju se edukativne radionice-predavanja u osnovnim školama na području Grada Pleternice u kojima učenici uče o bećarcu, narodnim običajima i nošnjama, tradicijskim instrumentima. Radionicama se žele potaknuti učenici koji su voljni saznati više na daljnje sudjelovanje u projektu „More bećarca“. Nakon edukativnih radionica – predavanja u školama započinje sljedeća faza projekta u kojoj će skupina zainteresiranih učenika pohoditi pjevačke i dramske radionice na kojima će saznati što je to prvi i drugi glas u  tradicionalnoj glazbi, uvježbavati prikladni igrokaz i pjevanje bećarca uz kreativno druženje.

Tijekom ljetnih mjeseci očekuje nas predstavljanje naučenog: priredba u kojoj će polaznici radionica održati glazbeno scensku izvedbu na temu bećarca.

Svi zainteresirani pozvani su uključiti se u projekt u kojem će naučiti nešto o tradiciji i tradicijskom izražavanju!

Ciljna skupina: djeca 6 – 12 godina

Kontakt: Mario Katić (034 251 046)

Mail: javna.ustanova@pleternica.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88