BaBe raspravljale o provođenju projekta Žene na tržištu rada

Autor: D.M.

POŽEGA – Projekt Žene na tržištu rada bio je u središtu pažnje radionice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije. Tako je dogovoreno da će se projekt provoditi u svim županijama, a u radu će sudjelovati  političke stranke, organizacije civilnog društva i predstavnice lokalne vlasti u općinama, gradovima i županijama. Očekuje se uključivanje i sindikalnih organizacija.

Na radionicama će biti predstavljeni rezultati istraživanja u Hrvatskoj, a o stanju položaja žena na tržištu rada i na usklađivanju obiteljskih i poslovnih obveza.

Istraživanje na terenu je obuhvatilo stanje o pokrivensti vrtićima, razlike u uslugama između gradova i općina, ekonomske odnose cijene vrtića i zaposlenosti žena. Istraživanje obuhvaća i stanje  kvalitete  dostupnosti skrbi za starije i nemoćne, zaštitu od diskriminaciji na radnom mjestu te drugi pokazatelji koji govore  položaju žena.

Također, razgovarat će se kako Povjerenstva na regionalnim i lokalnim razinama mogu doprinijeti poboljšanju stanja i stvaranju povoljne klime za žene na tržištu rada.

Projekt provodi udruga  “Budi aktivan, budi emancipiran”, ili kraće B.a.B.e iz Zagreba, a uključen je i Fakultet  političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te još neke organizacije civilnog društva. Pred Povjerenstvom za ravnopravnost spolova je sada provođenje dogovorenog.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot