Požega.eu

Ažurnost županice Antonije Jozić i službenika Požeško-slavonske županije „na žalosnoj razini“

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 GODINE
D.K.

Slušamo i ne vjerujemo. Studenti - stipendisti Požeško-slavonske županije, koji su počeli studirati u listopadu prošle godine, i koji završavaju svoj prvi semestar još uvijek nisu dobili niti jednu „financijsku - potpornu“ uplatu, prvu ratu stipendije koja iznosi kakvih takvih 600 kuna.

Dok su gotovo svi drugi gradovi i općine, barem u Požeško-slavonskoj županiji tu aktivnost provele i o tome ne vode računa jer sve ide svojim tokom Požeško-slavonska županija još uvijek nije niti potpisala sve ugovore o stipendiranju na temelju konače liste.

Idemo redom. Natječaj za dodjelu Stipendije Požeško-slavonske županije za akademsku  godinu 2020./2021. raspisan je još dalekog 29.studenog 2021. godine. Nakon manje od mjesec dana, pred sam Božić, objavljena je lista kandidata, točnije 20.prosinca 2021. godine. Konačna lista je donesena 3.siječnja 2022. godine. Dakle od toga datuma do dana današnjeg nešto se pokrenulo s mrtve točke, ali studenti stipendije na koje računaju i željno čekaju još nisu vidjeli, niti im se na bankovnom računu bilo što promijenilo.

Za sve će biti opravdanje COVID-19, nemogućnost ova ili ona, a da je bilo samo malo dobre volje moglo se sve riješiti u razumnom i za sve prihvatljivom roku.

Na naš upit dobili smo odgovor iz Požeško-slavonske županije kako je potpisivanje ugovora o stipendijama pri samom kraju te da bi Isplata trebala početi krajem idućeg tjedna. Kao opravdanje navode da je sve to mjesec dana ranije od prošle godine.

Za nadati se kako će studenti dobiti sve zaostale isplate, ali oni su trebali živjeti i preživjeti u svim ovim mjesecima. U nekim drugim slučajevima, po nama za sporedne i manje važne potrebe i upitne isplate, iste su se vršile drugi dan po ispostavi računa, koji iznosi i nisu baš manjeg financijskog iznosa. O tome drugom (ne)zgodom.

Foto: ArhivaOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.