Autoprometno poduzeće d.d. povećava cijena karata i srednjoškolcima: “Prijevoznik ima svoje argumente za poskupljenje”

Autor: DK

POŽEGA – Nekoliko točaka dnevnog reda bilo je na redovitoj koordinaciji gradonačelnika i načelnika općina s područja Požeško-slavonske županije kojoj je predsjedao zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović na kojoj je bio i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić.

Razgovaralo se o problematici prijevoza učenika na području Požeško-slavonske županije, izgradnja spomenika poginulim braniteljima na bazi Papuk, dok je u drugom dijelu sjednice koordinacije prezentirana daljnja mogućnost suradnje suradnje s Udrugom Požežana koju čine članovi inače Požežani nastanjeni u Zagrebu. Na tom dijelu sjednice bilo je više predstavnika tvrtki s područja Požeštine s kojima se želi postići još veća suradnja na određenima razinama.

Dolaskom novog vlasnika, Arriva drupe Autoprometno poduzeće d.d. ima namjeru podići cijenu prijevoza učeničkih karata. To poskupljenje najviše bi pogodilo roditelje i njihove financije. Gradonačelnici i načelnici u suradnji s županijom pokušavaju iznaći rješenje kako se postaviti u toj situaciji, a da se ne opterete financije roditelja gledajući na ukupnu cijnu i više od 10 posto. Tu problematiku pokušao je obrazložiti zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović na kojem su se radi toga mogle vidjeti “zabrinjavajuće crtne na licu”.

-Razmišljamo da kao Županija pomognemo s 3 posto, to nisu mala sredstva za naš proračun, a tako bi pokazali određenu empatiju prema roditeljima i učenicima. Iako imamo ugovor o prijevozu srednjoškolaca, prijevoznik ima svoje argumente za poskupljenje tako da ćemo u dogledno vrijeme iznaći pravi model – naglasilo je Jakopović.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

Gradonačelnicima i načelnicima prezentiran je projekt spomenika poginulim braniteljima na Papuku vrijedan nešto više od 400 tisuća kuna. U njegovom financiranju sudjelovali bi svi gradovi i općine, pa i Ministarstvo branitelja.

-To je projekt koji je dobio vrlo pozitivne reakcije u javnosti. Spomenik je autorsko djelo arhitekte Andrije Rusana, a riječ je o 11 inox cijevi koje će biti postavljene u prostoru, na području gdje su branitelji poginuli. Vrlo je zahtjevan i kvalitetan materijal, geodetski i ostali pripremni radovi su već odrađeni, a građevinski kreću sutra pri čemu se završetak svi radova očekuje do 2. prosinca 2017. godine. Spomenik je pun simbolike, kvalitetni su materijali i uvjeren sam kako će biti dostojno obilježje za budućnost – rekao je Jakopović.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.