Australski motociklisti posjetili Osijek

Autor: R.K.

osijek

U sklopu projekta “Kraljevima naših predaka” koji organiziraju članovi MK Veterani Croatia, moto klub Kune ugostili su u Osijeku članove moto kluba Croatian Riders Network Melbourne Australija.

Tijekom dva tjedna putovanja i planiranih 3400 kilometara, 20 motociklista iz Australije, od kojih je jedan dio porijeklom iz Hrvatske, planira proći kroz 42 grada i mjesta, više nacionalnih parkova i parkova prirode.

Motociklisti posebice žele obići mjesta i bojišnice iz Domovinskog rata gdje će ih dočekati članovi MK Veterani Croatia, predstavnici drugih moto klubova i braniteljskih Udruga, koji će im prenijeti svoja ratna iskustva i ispričati vjerodostojnu povijest ratnih zbivanja u njihovom kraju.

Jedan od gradova koje su posjetili članovi Croatian Riders Network Melbourne je i Grad Osijek. U Osijeku su ih ugostili članovi MK “Kune”. Prvo stajalište u obilasku grada Osijeka bio je Trg Ante Starčevića, nakon toga motociklisti su zapalili svijeće za sve poginule osječke branitelje na Kapelici kraljice Mira na lijevoj obali.

Sljedeće stajalište bilo je kod legendarnog “crvenog fiće” a nakon kratkog fotografiranja i obilaska Grada Osijeka kolona motociklista se uputila u Vukovar gdje ih dočekuju članovi MK Veterani Croatia istočna Hrvatska.

Moto klub Kune, inače sekcija Udruge veterana i pripadnika 3. GBR “Kune”, sudjelovanjem u projektu “Kraljevima naših predaka” promiču vrijednosti Domovinskog rata na specifičan način i među specifičnim skupinama.

Svojim radom žele pozitivno utjecati na percepciju Domovinskog rata, te promicati dostojanstva i vrednovanja njihovog doprinosa u obrani suvereniteta Hrvatske.

izvor: Osijek Online – Sonja Srša / foto: Branka Lendić

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot