Aurea pop fest 2019. donio 20 novih zabavnih skladbi uz malo prizvuka tambura /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Druga večer jubilarnog 50. festivala u Požegi protekla je u znaku pop glazbe i nosi naziv Aurea pop fest, a donijela je dvadesetak novih zabavnih skladbi u izvođenju nekoliko poznatih estradnih imena, ali i podosta debitanata koji naslućuju budućnost te vrste domaće glazbe u kojoj je sve manje prizvuka tambura.

Kao izvođači nastupili su među ostalima Antonela Doko, duet Beta Sudar-Roko Vušković, Marko Kutlić, Brođanin Dominik Blaževac, Adrijan Baković, Fluentes, Gazde, Kim Verson, Igor Delač, Klapa Cambi, Bosutski bećari, Kristijan Rahimovski, Lea Mijatović i Vranac.

Za njih su pjesme napisali Ines Prajo, Ivan Popeskić, Predrag Martinjak Peggy, Igor Ivanović, Marko Vojvodić, Željko Zovko, Goran Bošković, Matija i Željko Nikolin, Ivan i Miroslav Zečić, Arijana Kunštek, Marko Kutlić, Aleksandar Čubrilo, Miro Buljan,  Neno Ninčević, Denis Špegelj, Branimir Jovanovac, Olja Dešić i drugi.

Večeri pop glazbe prethodila je redovna tonska proba svih sudionika uz veliki festivalski orkestar pod ravnanjem Zvjezdana Marjanovića, te predstavljanje nekoliko video spotova za skladbe izvedene te večeri.

Tako je Igor Delač  ističući da su svi njegovi estradni uspjesi vezani uz Požegu predstavio spot i pjesmu „U krvi si“ autora Ivana i Miroslava Zečića.

Debitantica na festivalu Lea Mijatović, inače ranija solistica sastava Teška industrija, predstavila je uradak „To je ljeto“(autori Igor Ivanović i Marko Vojvodić) kazavši da je to sjetna pjesma koja je idealna za sjećanje na ljeto.

Zanimljiv duet su Beta Sudar i Roko Vušković sa skladbom „Ima boljih“ autora Predraga Martinjaka, a spot je snimljen na jednom kaubojskom ranču u okolini Zagreba.

Nakon te večeri novih pjesama u Pješačkoj zoni nastupio je tamburaški sastav Rubato sastavljen uglavnom od tamburaša brodskog kraja, a uz nekoliko vlastitih pjesama izveli su niz poznatih skladbi te glazbene vrste, kao i odabrane popularne pjesme u duhu narodne glazbe, te dio tradicionalnih pjesama. Brojni posjetitelji nove skladbe, ali i nastup Rubata toplo su primili, te ih nagradili burnim pljeskom.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: