„AUREA FEST“: Sedam dana-sedam noći kroz 11 festivala na šest lokacija oko središta grada

Autor: Jelenko Topić

blankPOŽEGA – Kraj kolovoza i početak rujna dugi niz godina je vrijeme požeške  festivalske priredbe „Aurea fest“, a ove godine on sadrži od 27. kolovoza do 2. rujna donosi 11 različitih festivala koji se održavaju na šest lokacija u najužem središtu grada.

Programe su predstavili su čelnici udruge „Aurea fest“ koja je organizator priredbi, a to su predsjednik i direktor „Aurea festa“ Ivan Bunjevac, zatim Silvija Podoljak,direktorica Turističke zajednice grada, te prodirektori za pojedine priredbe i njihovi suradnici:Marija Petrović(običaji), Dario Hak(ulični svirači), Mario Kovačević(„Superglas“ za djecu),Danijel Banovac(voditelj press centra), Damjan Pirović(popularna glazba),Dominik Škrabal(Zlatne žice Slavonije), Maja Žebčević Matić(Muzej u loncu), te Zdenko Došen(gastronomija i vino).

blankPrvog dana u nedjelju 27. kolovoza je Festival običaja sa svečanom povorkom folkloraša, gradske glazbe, konjanika, vinara, pčelara itd, nastup 10 folklornih skupina na pozornici i izbor najgizdavije Šokice, a sutradan je Festival uličnih zabavljača uz niz koncerata, atrakcija i radionica. U utorak 29. kolovoza je  Festival plesa kada će sudionici poći plesom na put oko svijeta, da bi u srijedu bio Festival džeza kada će nastupiti Big band Požega sa brojnim gostima tj. sastavima, solistima i vrsnim instrumentalistima.

Četvrtak je koncertni dan kada je finale „Superglasa“ tj. Veliki i mali glas Aurea festa što je završnica natjecanja najmađih u pjevanju, te koncert Mije Dimšić. Iza ponoći je Festival elektronske glazbe u diskoteci Platinum sa gostujućim DJ-ima iz cijele zemlje.

Festival popularne glazbe sa 18 novih pjesama je u petak, a izvesti će ih Vigor, Igor Delač, Jasmin Stavros, Kas, Arteški bunar, Gazde, Posegana, Mejaši sa Škorom, Učiteljice i drugi.

Završna večer 2. rujna su „Zlatne žice Slavonije“ kada će se Štef,Snaša,Slavonske lole,Dike, Đenka,Slavonski dukati,Šokci, Cecilija,Salaš,Garavuše,Vlado Bašić, Tambura band i drugi izvesti 18 novih pjesama u tradicionalnom i starogradskom duhu.

blankOve dvije večeri snima Hrvatska televizija i iste večeri emitira iza 22 sata.

Najavljeno je objavljivanje dvostrukog albuma, dodatna produkcija zvuka i slike, te brojne prateće priredbe kao što su Fišijada, nastupi tamburaša, Aurea fest povijesnih postrojbi itd.  Sve dane festivala na središnjem gradskom trgu traje Festival gastronomije i vina, a pojedini programi se održavaju još u Šetališnoj zoni, dvorištu škole Julija Kemfa, Trgu sv. Terezije, diskoteci Platinum itd.

Čudno je ali istinito. Kako sada stvari stoji na središnjem trgu neće biti šatora sa ugostiteljskom ponudom što znači da će se posjetitelji orjentirati na ponudu jela Muzeja u loncu i Festivala gastronomije, a za svoje goste potražiti neki ugostiteljski objekt izvan ovog prostora.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića