Audi R8 za dvije godine dobiva dizelski motor

Audi R8 za dvije godine dobiva dizelski motor

O ubacivanju dizelskog agregata u Audijev R8 priča se već godinama. Ideja o dizelskom sportašu seže još do 2008. godine kada su Nijemci predstavili konceptni R8 pokretan takvim agregatom. Od nje se kasnije odustalo, no sve je izvjesnije kako će nova generacija ovog automobila u konačnici ipak dobiti dizelski motor…

Dizelski R8 postat će stvarnost kroz dvije godine. Vrh Audijeve sportske ponude uskoro će osvanuti u svojoj drugoj generaciji, a kada se to dogodi uz V8 i V10 benzince pokretat će ga i dizelski motor. Neće to biti 6.0-litreni V12 TDI s 500+ KS koji je pokretao studiju s kraja prošlog desetljeća već se priča o mogućnosti da ga pokreću 4.0-litreni V8 TDI ili pak 5.0-litreni V10 TDI koji će pokretati i buduće Bentleyeve modele.

Audijevi dizelaši svoje pravo lice pokazuju na Le Mansu gdje dominiraju već godinama. Tu tehnologiju sada treba prebaciti u serijski automobil ne bi li i ondje ukazala na svoju moć. Nijemci još uvijek nisu službeno potvrdili da se sprema dizelski R8, no i to ćemo dočekati s vremenom.

izvor: auto moto portal

0 Comment

Send a Comment