Asfaltirane još tri ulice na području općine Jakšić: “Dovršetkom tih radova infrastrukturna ulaganja za ovu godinu su završena” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Makadamske ceste u dvjema ulicama, u Eminovcima i jednoj u Jakšiću, otišle su u prošlost. Po dovršetku sanacije kolnika i obnove odvodnje u odvojku Kolodvorske ulice postavljen je novi asfaltni sloj kao i u eminovačkim ulicama Stjepana Radića i Zrinko-Frankopanskoj.

Ulaganjem u obnovu i uređenje kolnika kao i u obnovu odvodnje najviše se raduju mještani koji će imati primjerenije uvjete za život.

U odvojku Kolodvorske ulice u Jakšiću izvedeni su svi potrebiti radovi u dužni 110 metara u sklopu kojih je sanirana dotrajala vodovodna mreža, zamjena dotrajalih cijevi i izrada novih priključaka kućanstava. Izvođenjem radova zamijenjen je dotrajali asfalt. Izvršena je i zamjena cjelokupnog nosivog tamponskog sloja, do pripreme podloge za novo asfaltiranje ulice. Vrijednost tih radova 155 tisuća kuna.

Što se tiče radova u Eminovcima izvršena je sanacija i obnova kolnika u ulicama Stjepana Radića i Zrinko-frankopanskoj za koje su radove predviđena sredstva u proračunu, 650 tisuća kuna za izgradnju i sanaciju u duljini većoj od 500 metara.

blank

-Dovršetkom ovih radova infrastrukturna ulaganja za ovu godinu su završena. To ne znači da ćemo mirovati i ništa ne raditi. U tijeku je priprema dokumentacija za izgradnju vodovoda i kanalizacije s biopročistačem kroz Cerovac i Granje koja će vrijednost radova biti veća od 9 milijuna kuna. Navedeni radovi trebali početi u prvom kvartalu 2021. godine – rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj: