Asfalt ka Jankovcu ići će i sa veličke strane

Autor: DK

blankPOŽEGA – Nedavna najava modernizacije ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu sa podravske strane potaknula je razmišljanja o neophodnosti asfaltiranja i dionice u Požeško-slavonskoj županiji tj. od Velike prema Jankovcu, točnije do granice sa Virovitičko-podravskom županijom. Na taj način Park prirode Papuk kao zanimljivo turističko odredište bio bi dostupan ljubiteljima prirode i izletnicima i sa južne i sa sjeverne strane.

blank

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Gradnju je najavio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević prilikom predstavljanja razvojnih projekata Parka prirode tako da će u ove aktivnosti biti uključena županija kao i njena Razvojna agencija „Panora“.

blank

Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste

-Ovih dana raspisat ćemo natječaj za izradu geodetske podloge za tu prometnicu, a iza toga bi išla izrada ostale dokumentacije – kazao nam je Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Požega.

Dionica u Požeško-slavonskoj županiji duga je 8,7 kilometara, sada je u izuzetno lošem stanju tako da je promet osobnim vozilima otežan, a imajući u vidu složenost terena kojim prolazi trase ove županijske ceste sigurno je da će radovi biti izuzetno zahtjevni jer će se trebati graditi potporni zidovi, prijelazi preko vodotoka i slično.

Ta ceste imala je jedno vrijeme status državne, no prekategorizacijom prije nekoliko godina vraćena je na razinu županija.

Uz nju se gradi spomenik poginulim braniteljima koji su stradali na putu ka Bazi na Papuku zimi 1991. godine.

Prema procjeni stručnjaka vrijednost modernizacije požeškog dijela prometnice iznosit će između 25 i 30 milijuna kuna, koje se financiranje očekuje iz EU fondova po modelu kako je to osigurala i Virovitičko-podravska županija za istu dionicu sa svoje strane.

/Foto naslovnica: Arhiva, pozega.eu/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića