„APP“ odlazi u ropotarnicu povijesti, gubi ime i identitet, a Požega izgubila domaću tvrtku

Autor: D.K.

POŽEGA – Kako je poznato odnedavno je poznati požeški putnički prijevoznik „APP“ s tradicijom od gotovo 70 godina dobio novog vlasnika, a to je strana grupacija Arriva, članica Deutsche Bahn grupe, koja je na hrvatskom je tržištu prisutna od 2013. godine posredstvom Panturista.

Nakon nedavnog preuzimanja Autotrans grupe, odlučila se za promjenu imena, branda i vizualnog identiteta svih tvrtki, te su tada tvrdili da žele sveobuhvatno unapređenje poslovnih procesa s još snažnijom orijentacijom na korisnike i njihove potrebe. Ovih je dana na upravnoj zgradi Autobusnog kolodvora postavljen novi logo Arriva kao i na sve druge pločice i oznake koje se nalaze na kolodvoru. Sve to govori da nekadašnji prepoznatljivi logo APP-a, nekad prije ASP-a odlazi u ropotarnicu povijesti, kao i oni koji su bili na autobusima. Već se na cestama mogu vidjeti autobusi s novim logom Arriva.

Što vrijeme više prolazi vidljivo je da je ova slavonska sredina tim preuzimanjem mnogo izgubila jer to više nije domaća tvrtka, izgubila je svoj prepoznatljivi identitet, a ovih dana je došlo i dolazi do promjene na čelu uprave tvrtke s koje pozicije odlazi ili bolje rečeno je smijenjen dugogodišnji predsjednik Uprave Ivan Križanović. U buduće će nekad poznatom požeškom tvrtkom upravljati osoba iz Osijeka, aktualni predsjednik Uprave Panturista Saša Ilić.

Poznato je da je pred samo preuzimanje, ali i nakon tog postupka, veliki broj vozača napustio tvrtku odlazeći najvećim dijelom u europske zemlje, ali i u ovdašnje prijevozničke tvrtke.

Korisnici usluga, točnije građani, a ponajviše učenici, odnosno njihovi roditelji, na svojim su džepovima osjetili „plodove“ ovog poslovnog preuzimanja kroz znatno poskupljenje autobusnih karata što je izravni udar na obiteljski standard ionako osiromašenog stanovništva ovoga kraja.

Uz sve to došlo je i do toga da je grad Požega prodao svoj vlasnički udio u „APP-u„ čime je slika stvarnog stanja zaokružena.

Preostaje da pričekamo još neko vrijeme kada bi se vidio daljnji razvoj situacije. Mnogi zaposlenici strahuju za radna mjesta, a poznato je da „APP“ odranije ima suvremeni servis i opremu za održavanje i popravak autobusa što uključuje i aranžmane i ovlaštene servise s poznatim svjetskim proizvođačima tih vozila, pa možda postoji mogućnost da Požega zadrži barem taj dio u ovoj sredini.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88