Antun Petrović primio plaketu za doprinos vatrogastvu, a medalje za 10 godina vatrogasnog  staža Željko Klarić i Željko Petrnac /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Dobrovoljno vatrogasno društvo, koje ima 57 članova, održalo je 71. godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su prihvaćena sva izvješća za prošlu godinu, te donijeti planovi za ovu godinu koje je predložio tajnik Zvonimir Šipura. Skup je pozdravljanjem sudionika otvorio predsjednik društva Mihael Ivanović.

-Intervenirali smo na osam požara, imali 13 radnih akcija, te sudjelovali na saniranju posljedica nevremena u Poljanskoj i gradu Požegi, a DVD Velika nam je doniralo zapovjedno vozilo – kazao je u izvješću o radu za prošlu godinu član Upravnog odbora Damjan Galojlić i dodao da su sa osam vatrogasaca nastupili na međužupanijskoj vatrogasnoj vježbi na predjelu Đedovica na Papuku, te organizirali gastronomsku priredbu Chill&grill. Pored toga nabavljena su odijela za gašenje požara.

-Zahvaljujem vam na požrtvovnom radu u izazovnim situacijama za dobrobit svih nas – kazala je pozdravljajući skupštinare Anamarija Sikirić, predsjednica Općinskog vijeća Velike. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeštine Ivan Novosad zahvalio je biškupačkim operativcima za ispomoć nakon nevremena u Požegi.

-Ovo je malo društvo, no odradili ste dosta intervencija, osposobili članove i nabavili dio opreme što je za svaku pohvalu – poručio je počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović.

Uručene su diplome za završena osposobljavanja za vatrogasce i dočasnike.

Medalje za 10 godina u vatrogastvu primili su Željko Klarić i Željko Petrnac, a posebnu plaketu za dugogodišnji doprinos vatrogastvu dobio je Antun Petrović. Zahvalnica je uručena  Verici Japundžić iz Požege koja je donirala vatrogascima šator.

Nakon radnog dijela tijekom druženja vatrogasaca i gostiju nastupio je vrsni harmonikaš Stefan iz Banja Luke uz kojega je zapjevao Biškupčanin Gabrijel Ivanešić, inače svirač TS Srce bećarsko iz ovog kraja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek