Antifašisti uz skupštinu proslavili Dan žena

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požega na godišnjoj je skupštini analizirala rad u protekloj godini, te su prigodno obilježili Međunarodni dan žena.

-Nezadovoljni smo prošlogodišnjim obilježavanjem 70.obljetnice oslobođenja Požege u Drugom svjetskom tratu, kao i godišnjice pogibije narodnog heroja Nikole Demonje, te održavanja Druge oblasne konferencije žena Slavonije jer je u posljednji trenutak otkazano korištenje dvorane kazališta, pa je program bio smanjen i osiromašen- istakla je na skupštini predsjednica Kata Holjevac dodajući da su u prošloj godini unatoč nedostanim novčanim sredstvima obnovili spomen-obilježje u Sloboštini, te odradili 1600 sati na  radnim akcijama čišćenja i održavanja spomenika iz tog ratnog doba.

Usvojene su izmjene statuta udruge, a Blaženki Zailac, koja je pomogla u pripremi tog akta uručena je zahvalnica.

Donijet je plan rada udruge za ovu godinu kojim je predviđen nastavak aktivnosti na obilježavanju značajnih događaja iz narodnooslobodilačke borbe, obnova spomenika devastiranih za vrijeme Domovinskog rata kao što su Senjak, Šušnjarska bitka, Kamenska i druga, očuvanje antifašističke baštine, sprečavanje pokušaja revizije prošlosti toga vremena i drugo.

Prigodnim riječima Radojke Kovačević, predsjednice Sekcije žena ove udruge proslavljen je Međunarodni dan žena. Članicama je podijeljeno cvijeće, a organizirano je zajedničko druženje članova i gostiju uz taj praznik među kojima je bio i zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić.

Za ugodno i veselo raspoloženje pobrinula se požeška zabavno-glazbena skupina „Osmijeh“ pod vodstvom Voje Milojevića.

Više iz kategorije