Anticiklona koje se ne bi posramilo ni ljeto, visok tlak zraka i sunčano vrijeme očekuje nas idućih nekoliko dana

Autor: Leon Tomić

Nakon što smo zadnja tri, četiri dana proveli u dosta tmurnom vremenu, jučer je bilo i nešto snijega ali sve to nije vrijedno spomena za jednu zimu.

Naime, nakon što smo samo nekoliko dana bili u kakvoj takvoj “zimi” opet nam se vraća stabilno vrijeme uz obilje sunca. Iako dnevne temperature neće biti pretjerano visoke, one bi se trebale kretati oko 9-10 °C, a na suncu će dojam topline biti i osjetno izraženiji.

Što se tiče jutarnjih temperatura one će ostati oko ili malo ispod nule. Još danas smo imali vrlo hladno jutro, što možemo očekivati i djelomično sutra kada se temperature očekuju između -3 i -1°C.

Ovakvo stabilno i pomalo prohladno vrijeme trajat će do početka idućeg tjedna kada onda ponovno možemo očekivati blago zahlađenje i povratak normalnijim temperaturama.

Trenutno vrijeme nikako ne ide u prilog ljudima koji se bave poljoprivredom i ostalim djelatnostima, jer zima će kad tad “udariti repom” i neće ostati dužna. Najviše nas je upravo strah da se to ne dogodi na proljeće kao prošle godine kada su nastale velike štete.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek