Ante Šolić tvrdi da je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a i HSP-a AS, a da su odluke o njegovoj smjeni nezakonite

Autor: DK

blankPOŽEGA – Prema svemu sudeći Ministarstvo uprave morat će dat konačni pravorijek o tome tko je zapravo predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a i HSP-a AS u Gradskom vijeću grada Požege. Dok s jedne strane Ante Šolić tvrdi i obrazlaže da je on legitimni predsjednik navedenog Kluba vijećnika Odluke koje su potpisali predsjednici stranaka, požeškog HDZ-a i HSP-a AS govore da je novi predsjednik Dragan Borevac.

O svemu tome danas je na tiskovnoj konferenciji nešto više rekao Ante Šolić, potpredsjednik Gradskog vijeća grada Požega koji je naglasio kako otvara tiskovnu konferenciju kao predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a i HSP-a AS.

-Današnju tiskovnu konferenciju sazvao sam iz razloga da zaštitim Statut HDZ-a, Poslovnik o radu Kluba vijećnika i zaštite moje osobnosti i krajnjih namjera zlih osoba koje praktički ovo rade. Moram reći da nisam imao namjeru sazivati tiskovnu konferenciju iz opravdanih razloga. Sjećate se kakova je stranka bila nekada, a kakva danas i koliko sam u sve to uložio sebe sa svima onima koji su bili na dobrom putu i radili za dobrobit stranke – rekao je u uvodu tiskovne Ante Šolić te je naglasio kako će podijeliti pravno tumačenje odluka koje su donesene od strane predsjednika HDZ-a, misleći na Darka Puljašića u Gradsku kuću i koje su predane Nini Smolčiću predsjedniku Gradskog vijeća Požege.

-Nisam karijerist niti sam se grebao niti da budem gradonačelnik, zamjenik, župan dožupan ili nešto drugo. Osnovni mi je cilj bio rad, rad i rad za HDZ i za Požegu. Najbitnije je naglasiti da je u ovom slučaju povreda Statuta i članka 54 koji govori da klub vijećnika odnosno vijećnici između sebe biraju predsjednika Kluba. Prema Poslovniku sastanak Kluba vijećnika saziva nitko druge već predsjednik Kluba vijećnika – dodaje Šolić koji nadalje navodi kako je predsjedništvo donijelo odluku o njegovo smjeni zbog, kako je u toj odluci navedeno, postupaka suprotnih odluka Kluba vijećnika HDZ-a. 

-Ako bi taj dio argumentirali onda treba biti i stegovna mjera u kojoj bi ste trebalo utvrditi gdje sam to pogriješio i što nisam odradio. Ovo što se radi nije dobro za HDZ, a pogotovo iz razloga jer su izbori za šest mjeseci, a sve ovo nije krajnja namjera smjena Šolića. Borit ću se da mir i jedinstvo zavlada u HDZ-u. Ovdje nema prljavog veša, ja ne iznosim prljavi veš, već samo odgovaram na izjave novoizabranog kvazi predsjednika i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Darka Puljašića koji kaže da je sve legalno. Sve se moglo govoriti, a ovdje ništa to nije legalno – pojašnjava Šolić.

Što piše u pravnom tumačenju, kako ga je nazvao Ante Šolić, možete i sami vidjeti kojeg objavljujemo. Što se tiče predsjednika Gradskog vijeća grada požege Nine Smolčića on nam je potvrdio da će već sutra svu dokumentaciju uputiti Ministarstvu uprave kako bi dobio zakonito tumačenje o tome tko je zapravo legitimni predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a i HSP-a AS. 

blank blank

 

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića