ANDREJ PLENKOVIĆ UVJERLJIVO POBIJEDIO: Za novog-starog predsjednika u Požeško-slavonskoj županiji glasalo 80 posto članstva dok za Miru Kovača samo 20

Autor: DK

Gotovo istovjetan je rezultat na unutarstranačkim izborima HDZ-a kako na državnoj razini tako i na području Požeško-slavonske županije na kojim se birao predsjednik stranke, njegov zamjenik i potpredsjednik. Andrej Plenković uvjerljivo je pobijedio svog protukandidata Miru Kovača s omjerom 80:20 posto.

Na području grada Pleternice i Pakraca Andrej Plenković je dobio 89 posto glasova dok je u gradu Lipiku i općini Čaglin za njega glasalo 87 posto. Nešto manje 85 posto Plenković je dobio na području općine Velika, a na području općine Brestovac 81 posto. 79 posto članova koji su izašli na izbore za Plenkovića je glasalo na području općine Kaptol, a na 76 posto na području općine Jakšić. Za Andreja Plenkovića je na području grada Požege glasalo 73 posto članova koji su izašli na izbore dok je na području grada Kutjeva 67 posto za njega glasalo.  

Uvjerljivu pobjedu odnio je Tomo Medved koji se kandidirao za zamjenika predsjednika u odnosu na Ivana Penavu. 67 posto članova HDZ-a koji su izašli na birališta glasali su za Tomu Medveda, a po gradovima ioćinama podatak je slijedeći:

Grad Pakrac 82 posto, Grad Lipik 80 posto, Općina Čaglin 75 posto, Općina Velika 72 posto, Općina Jakšić 67 posto, Grad Pleternica 65 posto, Općina Kaptol 63 posto, Grad Požega 63 posto, Općina Brestovac 60 posto, Grad Kutjevo 59 posto.

Na području Požeško-slavonske županije za potpredsjednika stranke je dobio Ivan Anušić (osječko-baranjski župan) 54,18 posto, zatim Oleg Butković (ministar mora, prometa i infrastrukture) 47,43 posto, Branko Bačić (predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru) 42,22 posto, Zdravka Bušić 35,81 posto, Milijan Brkić 33,50 posto, Davor Ivo Stier 34,87 posto, Tomislav Tolušić 30,17 posto, Hrvoje Tomasović 11,71 posto i Ivan Kujundžić 11,32 posto.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »