Album festivala „Zlatni glas zlatne doline Kaptol 2017.“ u konkurenciji za Porina

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / KAPTOL / ZAGREB – Otvaranjem procedure prijava za nominacije službeno je započelo jubilarno izdanje najveće glazbene nagrade u Hrvatskoj putem koje će glazbena struka i ovaj put odati priznanje izvrsnosti unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva.

Odlukom Upravnog odbora Porina prijavljena su izdanja za ukupno 37 kategorija, a obuhvaćeni su radovi objavljeni u izbornoj godini zaključno s 30.11.2017. godine

Među prijavljenim albumima u kategoriji tamburaške glazbe ove godine su dva koja je tijekom protekle godine objavila Udruga za glazbenu riječ „Pan press“ iz Požege, koja je sljednik nekadašnje požeške Naklade zvuka „Superton“ pod čijom je etiketom kroz protekla tri desetljeća objavljeno pedesetak albuma tamburaške i zabavne glazbe niz poznatih estradnih imena, kao i nosača zvuka brojnih kulturno-umjetničkih društava s područja Slavonije.

Tako je prijavljen album Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline Kaptol 2017.“ koji je održan sredinom svibnja u Kaptolu, a na albumu se nalaze 22 pjesme među kojima 13 izvode tamburaški sastavi i pjevačke skupine, te devet vokalni solisti s područja kontinentalne Hrvatske.

Pored toga prijavljen je i album „Godine su da se broje“ na kojemu poznati tamburaški sastav „Satir“ iz Davora izvodi 13 vlastitih pjesama među kojima je uspješnica po kojoj taj je nosač zvuka dobio ime.

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja su mogli prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek