Al Jazeera Balkans u Kutjevu: Gradonačelnik Budimir večeras na međunarodnoj televiziji

Autor: D.K.

KUTJEVO – Dobar glas daleko se čuje. U uspješnost rada gradske uprave Kutjeva na čelu s mladim gradonačelnikom Josipom Budimirom došla se uvjeriti TV Al Jazeera Balkans, Snimili su razgovor s čelnim čovjekom gradića podno Krndije, i napravili reportažu o tom poznatom mjestu kojeg s pravom mnogi nazivaju vinskom prijestolnicom. Najveće zanimanje bilo je o saniranju zatečenih višemilijunskih dugovanja koja su uspješno u vrlo kratkom periodu sanirana.

Interes novinara TV kuće, Vanje Gavrana, bio je između ostalog i za trenutačnu financijsku “krvnu sliku” što je s ponosom gradonačelnik Budimir argumentirao podacima. Naglasio je da je nakon više od deset godina grad sa 30. rujna ove godine u visokoj pozitivi, gotovo tri milijuna kuna, iz čega proizlazi da grad Kutjevo uprihoduje daleko više od potrošnje.

Bio je i neizostavan razgovor oko toga kako grad Kutjevo nije nikom ništa dužan te da sve svoje račune plaćaju na vrijeme, što u prijašnjem vremenu nije bio slučaj. Pojašnjavajući to, gradonačelnik Budimir je rekao kako su zbog raznih dugovanja prema dobavljačima i poslovnim partnerima bili prinuđeni u veljači ove godine podići 1,5 milijun kuna kredita kako bi platili sva dugovanja iz prethodnog vremena dok je druga politička opcija bila na vlasti.

– Kredit smo podigli i sva dugovanja podmirili prema našim dobavljačima i poslovnim partnerima, a gotovo da smo i sav iznos podignutog kredita vratili što imamo u obvezi do kraja ove godine. Preostalo nam je da plaćanjem zadnje tranše, nešto više od 50 tisuća kuna, zatvorimo taj kredit i na to sam jako ponosan – rekao je gradonačelnik Budimir koji je naglasio kako je financijsko stanje grada stabilno i da imaju i daleko više financijskih sredstava na računu od potrebitih za zatvaranje kredita.

Bilo je tu i drugih zanimljivih tema, između ostalog i kakva je suradnja s najznačajnijim gospodarskim subjektom, Kutjevom d.d. za što su uslijedile riječi hvale posebice jer je suradnja ojačala dolaskom novog predsjednika Uprave Mladena Pavića s kojim se intenzivno razgovara o svim otvorenim pitanjima i prioritetno rješavaju sve aktualnosti, ponajprije one koje su od gospodarskog značaja za razvoj tog kraja.

Emisija se može pogledati u večeras 5. studenog 2016. godine na Sportskoj TV od 21,30 sati koja prenosi emisiju Aljazeere biznis.

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot