Aktualne aktivnosti na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega

Autor: pozega.hr

U sklopu provedbe projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega izvode se radovi na nekoliko lokacija u gradu. Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega podijeljena je u 3 grupe radova:

Radovi na grupi 1 – izgradnja magistralnog cjevovoda za sustav vodoopskrbe promjera 300 mm. Radovi se trenutno izvode uz nasip rijeke Veličanke kod naselja Sajmište, a izvodi ih tvrtka Koming d.o.o. Koprivnica.

Radovi na grupi 2 – radovi se trenutno izvode u Trenkovu i Trnovcu gdje se radi na izgradnji kanalizacijske mreže i kućnih priključaka, te sanaciji staze. Započela je gradnja na crpnoj stanici u Trenkovu te se izvode zemljani i konstrukcijski radovi. U Marindvoru, Štitnjaku, Kunovcima i Bankovcima postavljaju se kućni priključci i vrše sanacijski radovi koje izvodi Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol.

Radovi na grupi 3 – najzahtjevniji radovi trenutno se izvode u gradu Požegi. U ulicama Frankopanskoj i Cerničkoj radi se rekonstrukcija kanalizacijske mreže i kućnih priključaka promjera 800 mm. Trenutno se radovi sanacije izvode između križanja Frankopanske ulice i Ulice Eugena Kvaternika, a rekonstrukcije Frankopanskom ulicom prema Cerničkoj ulici.

Ulica Eugena Kvaternika – izvode su radovi na rekonstrukciji 1764 m kanalizacijske mreže, a izvršeno je 1.009 m, kao i na sanaciji dosad rekonstruirane mreže te prometnih površina.

Ulica Hrvatskih branitelja i Mlinska ulica – nastavljeni su radovi na rekonstrukciji 1683 m kanalizacijske mreže. Izvođač ovih radova je Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol.

Ulica Stjepana Radića – završeni su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske mreže. Dužina trase je 352 m, uz sanaciju 6 okana.

Uskoro se očekuje početak radova na kanalizacijskoj mreži u Osječkoj ulici, kao i u Ulici Ante Starčevića.

Radovi se u gradu Požegi izvode planiranim intenzitetom uz prethodno odobrene elaborate Privremene prometne regulacije. Ovim putem molimo građane grada Požege, kao i sve koji prometuju reguliranim prometnicama za razumijevanje i strpljenje te poštivanje postavljene privremene prometne regulacije kako bi se radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijskog sustava čim prije uspješno priveli kraju, poručuju iz Tekije d.o.o.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88