U akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda za socijalnu samoposlugu Vukovar uključili se i čaglinski osnovnoškolci

Autor: S.P./D.K.

ČAGLIN – Na inicijativu učiteljice Željke Peić učenici i djelatnici Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina uključili su se u akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu u Vukovaru.

Naime, učiteljica Peić gledala je tv emisiju u kojoj je djelatnica u socijalnoj samoposluzi u Vukovaru rekla kako sve donacije koje dobiju, brzo i podjele potrebitima u njihovom gradu. Također je napomenula kako učenici osmih razreda koji iz cijele Hrvatske dolaze na dvodnevnu edukaciju koju organizira Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar o stradanju i herojskoj borbi Vukovara, često donesu i daruju im potrepštine.

“To je i potaklo našu učiteljicu Željku da predloži takvu akciju i u našoj školi.Napisala sam obavijest učenicima i djelatnicima na oglasnoj ploči škole i odaziv je bio iznad svih očekivanja. Svakodnevno su učenici i djelatnici donosili vrećice pune prehrambenih i higijenskih artikala. I kada su osmaši 19.12. rano ujutro u pratnji svoje razrednice Nikoline Pastuović i učiteljice povijesti i geografije Kate Marković krenuli u Vukovar, s njima je otišlo i dvadesetak kartonskih kutija punih šećera, brašna, palente, pekmeza, soli, riže, tjestenine, juha, konzervi, dječje hrane, šampona, sapuna, pasti i četkica za zube, deterdženata za rublje i još puno, puno toga,” ispričala je pedagoginja škole Ljiljana Đurđević.

Foto: OŠ S. Radića Čaglin

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek