Akcija policije za vikend usmjerena na vozače pod utjecajem alkohola

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Iz Policijske uprave požeško-slavonske doznajemo kako je u 2014. godini zabilježeno povoljno stanje sigurnosti sudionika u prometu ali su se okolnosti početkom ove godine već u prve tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama bitno promijenile. Zabilježen je veći broj stradalih osoba većim dijelom zbog utjecaja alkohola u krvi iz kojeg će razloga policijski službenici provest preventivno-represivnu akciju.

– U noći sa subote na nedjelju 10./11. siječnja 2015. godine,  provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača u prometu pod utjecajem alkohola i  opojnih droga kao i na ostale teže prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, nepropisna brzina, upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere, zabrana upravljanja, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i dr. – navodi službenica za odnose s javnošću Nikolina Janković koja nadalje naglašava kako će se pojačana kontrola vozača pod utjecajem alkohola i droga provodit na važnijim cestovnim pravcima županije.

Upozoravaju se svi sudionici u prometu da se pridržavaju prometnih pravila koje propisuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama kako bi izbjegli eventualna sankcioniranja i neželjene posljedice.

Više iz kategorije