Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Agronom otvorio Agro centar u Đakovu – uskoro slijede otvaranja u Požegi i Pleternici

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Agronom otvorio Agro centar u Đakovu – uskoro slijede otvaranja u Požegi i Pleternici Požega.eu | Agronom otvorio Agro centar u Đakovu – uskoro slijede otvaranja u Požegi i Pleternici

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ogroman Agro centar u Đakovu površine 2500 četvornih metara otvorila je požeška tvrtka Agronom, a uz ponudu poljoprivrednih proizvoda, tu je i  prošireni asortiman od repromaterijala do poljoprivredne mehanizacije, od hrane i opreme za kućne ljubimce do sobnog cvijeća, te raznih vrsta staklenih boca, alata, posuda za cvijeće.

Sada rade na 73 lokacije, gdje imaju poljoprivredne ljekarne. Plan je otvoriti desetak takvih centara. Sljedeći otvaraju u Našicama, za oko mjesec dana, pa zatim u Požegi i Pleternici, a u Osijeku iduće godine. U đakovačkom centru otvoreno je deset novih radnih mjesta, te je uz one koji su došli iz  postojećih trgovina, tu ukupno 15 zaposlenika. Poslovanje na đakovačkom području još će se bazirati na ugovaranje poljoprivredne proizvodnje, veleprodaju i kooperaciju s vlasnicima OPG-ova.

Direktor Agronoma Darko Aračić najavio je i nove investicije.

-Mi smo ove godine u velikom investicijskom ciklusu. Ulažemo oko tridesetak milijuna eura u izgradnju i planiramo zaposliti oko 70 ljudi u idućoj godini. Radimo i na postrojenju za doradu sjemena, novom logističkom centru, silosu i drugim investicijama. One su sve u tijeku i bit će završene u prvoj polovici ove godine – ističe Aračić.

Agronom d.o.o. posluje od 1996. godine, a stalnim ulaganjem i razvojem, svrstala se među vodeće tvrtke na području trgovine poljoprivrednim proizvodima, mehanizacijom te repromaterijalom za poljoprivredu.

Nakon ulaska strateškog investitora u Agronom, tvrtka je krenula u jačanje sjemenske proizvodnje ulaganjem desetak milijuna eura. Agronom se bavi i ratarskom proizvodnjom, koju i ugovara. Posjeduje postrojenje za doradu sjemena koje plasira pod vlastitim imenom. Ne zaostaje ni u stočarskoj proizvodnji odnosno tovu svinja i junadi. Ima razvijenu i proizvodnju stočne hrane koju prodaje kroz vlastitu prodajnu mrežu. Ekskluzivni su uvoznik za RH, prodavatelj i serviser traktora i poljoprivrednih strojeva Case IH. Također i ekskluzivni zastupnik svjetskog lidera u proizvodnji poljoprivrednih priključaka Amazone, te u ponudi imaju i strojeve mnogih drugih renomiranih tvrtki. Tvrtka sada zapošljava više od 280 djelatnika.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.