Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

ADVENT U PLETRNIČKOM BEĆARSKOM ŠORU: Uz čobanac lovaca i pečene kobasice vatrogasca praćenje osvajanja bronce u Kataru [FOTOGALERIJA]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | ADVENT U PLETRNIČKOM BEĆARSKOM ŠORU: Uz čobanac lovaca i pečene kobasice vatrogasca praćenje osvajanja bronce u Kataru [FOTOGALERIJA] Požega.eu | ADVENT U PLETRNIČKOM BEĆARSKOM ŠORU: Uz čobanac lovaca i pečene kobasice vatrogasca praćenje osvajanja bronce u Kataru [FOTOGALERIJA]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

https://youtu.be/EW_exTzpQbo Dosta uzbuđenja bilo je u pleterničkom Bećarskom šoru na javnom gledanju osvajanja brončane medalje u Kataru. Svi su strepili od neugodnih Marokanaca i tek su odahnuli nakon zvižduka sudca koji je označio kraj nogometnog susreta. Tek tada veselje. Bronca zlatnog sjaja je u rukama Hrvata.
Kada je riječ o ponudi hrane snage su udružila lovačka društva pleterničkog kraja „Dilj“ Buk, „Vražjak“ Sesvete i „Šljuka“ Pleternica. Oni su skuhali i podijelili oko dvije stotine porcija čobanca. U isto vrijeme na otvorenoj vatri kobasice i slaninu na ražnju pekli su vatrogasci. Za kuhano vino bili su zaduženi Vinarija Markota i i Vinarija Garavuša iz Pleternice. Bilo je i tu i pleterničkog piva pod imenom Franz. Ponudu hrane i pića upotpunili su i lokalni ugostitelji Fast fud“ Ivana“ iz Pleternice pečenjem roštilja i Udrga „Vesele šokice“ iz Zagrađa sa pogačama i Društvo žena iz Brodskog Drenovca sa kolačima.
Štandove su imali pleternička Krojačka radiona“ Mirror“,Mirjana Hrvojević sa ručnim radovima, folkloraši KUD-a „Svilenka“ iz Buka, OPG „Lavanda“ Katice Kristić, pčelar Karlić, Dom za stare i nemoćne Baketarić, Dječji vrtić „Tratinčica“, Društvo Naša djeca iz Pleternice i Udrga Mladi za mlade. Sa svojim Pltereničanima u Bećarskom šoru je bila i Marija Šarić, gradonačelnica.
Gosti su bili učenici Obrtničke škole iz Požege sa kazalištem lutaka. A na kraju nastup tamburaškog sastava „Pet tambura“ koje Pleterničani dobro znaju još sa lanjskog dočeka u podne na Trgu bećarca.

Tekst: Dušan Mirković / Foto: Dušan. Mirković i Ante Krstanović

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.