ADVENT U PLETRNIČKOM BEĆARSKOM ŠORU: Uz čobanac lovaca i pečene kobasice vatrogasca praćenje osvajanja bronce u Kataru [FOTOGALERIJA]

Autor: D.M.

Dosta uzbuđenja bilo je u pleterničkom Bećarskom šoru na javnom gledanju osvajanja brončane medalje u Kataru. Svi su strepili od neugodnih Marokanaca i tek su odahnuli nakon zvižduka sudca koji je označio kraj nogometnog susreta. Tek tada veselje. Bronca zlatnog sjaja je u rukama Hrvata.
Kada je riječ o ponudi hrane snage su udružila lovačka društva pleterničkog kraja „Dilj“ Buk, „Vražjak“ Sesvete i „Šljuka“ Pleternica. Oni su skuhali i podijelili oko dvije stotine porcija čobanca. U isto vrijeme na otvorenoj vatri kobasice i slaninu na ražnju pekli su vatrogasci. Za kuhano vino bili su zaduženi Vinarija Markota i i Vinarija Garavuša iz Pleternice. Bilo je i tu i pleterničkog piva pod imenom Franz. Ponudu hrane i pića upotpunili su i lokalni ugostitelji Fast fud“ Ivana“ iz Pleternice pečenjem roštilja i Udrga „Vesele šokice“ iz Zagrađa sa pogačama i Društvo žena iz Brodskog Drenovca sa kolačima.
Štandove su imali pleternička Krojačka radiona“ Mirror“,Mirjana Hrvojević sa ručnim radovima, folkloraši KUD-a „Svilenka“ iz Buka, OPG „Lavanda“ Katice Kristić, pčelar Karlić, Dom za stare i nemoćne Baketarić, Dječji vrtić „Tratinčica“, Društvo Naša djeca iz Pleternice i Udrga Mladi za mlade. Sa svojim Pltereničanima u Bećarskom šoru je bila i Marija Šarić, gradonačelnica.
Gosti su bili učenici Obrtničke škole iz Požege sa kazalištem lutaka. A na kraju nastup tamburaškog sastava „Pet tambura“ koje Pleterničani dobro znaju još sa lanjskog dočeka u podne na Trgu bećarca.

Tekst: Dušan Mirković / Foto: Dušan. Mirković i Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek