ADVENT U POŽEGI: “Mjesec darivanja, optimizma, ljubavi i zahvalnosti”

Autor: S.P.

POŽEGA – Mjesec darivanja, optimizma, ljubavi i zahvalnosti u Požegi su odlučili ispuniti raskošnim programom, bogatijim no ikad, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare. Pregršt zbivanja zabavnog, edukativnog, humanitarnog, kulturnog i gastronomskog karaktera predstavili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Već po tradiciji, početak Adventa u Požegi osvijetlit će plamen prve adventske svijeće u velikom adventskom vijencu koja će simbolično biti zapaljena sutra, 1. prosinca, nakon mise u 19,00 sati. Svoj doprinos blagdanskom raspoloženju ove će godine dati brojne udruge, kulturne i obrazovne ustanove, uključeni su mnogi kreativni pojedinci i grupe – jer pred nama je mjesec ljubavi i zajedništva, rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. “Ono što je već bilo poznato, odlučili smo unaprijediti, odlučili smo početi jednu priču koja će trajati i s vremenom se razvijati. Sve ono što je dobro, ne može biti od danas do sutra, mora biti pripremljeno i sustavno. Tako smo pripremali i ovaj program Adventa u Požegi. Dobre primjere u Hrvatskoj i svijetu treba pratiti te tako omogućiti našim sugrađanima da i u svom gradu imaju osjećaj Adventa. Osobno, mislim da danas počinje najljepši mjesec u godini, meni je prosinca sav roza, u zvjezdicama, čaroliji i ljubavi. Takvo raspoloženje želimo prenijeti i našim sugrađanima,” rekao je gradonačelnik.

O programu je više govorila direktorica TZ Silvija Podoljak koja je posebno istaknula sadržaje u Pješačkoj zoni gdje su već postavljene adventske kućice s ponudom domaćih proizvođača hrane i suvenira, te Božićni sajam koji će se na istoj lokaciji održati od 21. prosinca do 23. prosinca uz sudjelovanje brojnih izlagača. Prema njenim riječima i Trg sv. Terezije ugostit će brojne sadržaje, posebice one kulturno-edukativnog sadržaja za najmlađe sugrađane, a svoja vrata adventskom raspoloženju otvorit će i Gradsko kazalište Požega gdje će se održati niz blagdanskih predstava i prigodnih glazbenih zbivanja te Gradski muzej u kojem se 5. prosinca otvara izložba posvećena 790. obljetnici prvog pisanog spomena Grada Požege.

U bogatoj niski zbivanja sva su atraktivna na svoj način, no poneka se ipak izdvajaju. Poput, primjerice – klizališta. “Vratili smo klizalište Požežankama i Požežanima, osmislili smo “Slavonsku božićnu bajku” gdje će biti i doček sv. Nikole, a svi su pozvani 5. prosinca gdje će, nakon otvorenja u 12,00 sati našeg novog dječjeg vrtića, dan biti nastavljen otvorenjem klizališta u 17,00 sati uz kvalitetan program. Na tom klizalištu će tijekom mjeseca biti još nekoliko zabavnih iznenađenja. Okoliš je, zahvaljujući vrijednim i kreativnim ljudima, uređen u pravom bajkovitom zimskom stilu i pružit će posjetiteljima osim zabave i osjećaj ugode i veselja, kojim treba biti prožet cijeli ovaj grad i to ne samo u prosincu već kroz cijelu godinu. Jer, nedostaje nam to, malo pozitive i veselja, malo više zajedništva i povjerenja u druge. Neka ovaj Advent bude dobar put ka tom smjeru” rekao je gradonačelnik. Cijena na klizalištu bit će za sve uzraste deset kuna za 45 minuta klizanja, a na dan otvorenja klizanje je besplatno za sve. Sav adventski šušur, sjaj i zabava bit će okrunjeni tradicionalnim javnim dočekom 31. prosinca u Pješačkoj zoni.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot