Adrenalinski park u Velikoj u sklopu Kamp odmorišta “Duboka” nova turistička ponuda /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Kamp odmorište Duboka u Velikoj obogaćeno je još jednom turističkom ponudom, koja je kao takva jedinstvena na prostoru Požeško-slavonske županije i šire – Adrenalinski park koji je svečano otvoren u sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“. Investicija je vrijedna više od 600 tisuća kuna.

Na svečanom obilježavanju Adrenalinskog parka uz domaćina, ravnatelja Javne ustanove Parka prirode Papuk Alena Jurenca, između ostalih su bili pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić te predstavnici, kulturnog, obrazovnog, vjerskog i javnog života.

Brojni posjetitelji, kakao Kamp odmorišta Duboka tako i Parka prirode Papuk, očekivali su izgradnju Adrenalinskog parka. Prema riječima ravnatelja Parka prirode Papuk, Alena Jurenca to je jedna nova atrakcija koja će privući brojne posjetitelje željne takvom zabavom, a kojeg je moguće koristiti uz prethodnu najavu i to kroz dvije razine. Jedna je za mlađe uzraste dok je druga za starije korisnike. Svi oni koji svladaju prve razine imaju mogućnost pokazati svoja umijeća na onoj težoj razini.

-Otvaramo Adrenalinski park koji je smješten u Kamp odmorištu “Duboka” u Velikoj. Investicija je to vrijedna više od 600.000 kuna koju smo realizirali u sklopu projekta “Geopriče UNESCO geoparka”. Prigoda je da zahvalim svima koji dali svoj obol realizaciji ove priče i bez kojih zasigurno ne bismo s ovoliko poleta i entuzijazma dočekivali nadolazeće ljetne mjesece i vrhunac ovogodišnje turističke sezone. Ono što je bitno naglasiti je da sve napore u razvoju turističke infrastrukture Parka ulažemo upravo zbog lokalne zajednice. Sve prirodne ljepote kojima se diči naš Papuk dobivaju svoj puni smisao tek kada ih čuvaju zadovoljni, ponosni i realizirani ljudi, stoga želimo motivirati naše ljude na razvoj proizvoda i usluga kojim će pokrenuti poduzetničku klimu i pozicionirati područje podno Papuka na nezaobilazno mjesto na turističkoj karti ne samo Slavonije, nego i Hrvatske.
Općina Velika kao mjesto prepuno potencijala polako, ali sigurno vraća svoj stari sjaj, a mi smo ponosni da možemo dati svoj doprinos tome – rekao je između ostalog Alen Jurenac.

Svoje zadovoljstvo otvaranjem Adrenalinskog parka nije skrivao niti općinski načelnik Velike Vlado Boban koji očekuje još veću posjećenost turista koji će dolaziti istraživati skrivene ljepote tog kraja. Pohvale na izgradnji je uputio i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška.

Među prvim korisnicima Adrenalinskog parka bio je općinsko načelnik Velika Vlado Boban i više učenika kojima nije bio problem svladati kako prvu tako i drugu razinu i uspješno doći do cilja.

Foto: D. Mirković [FGAL id=257498]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »