Novih 15 računala općina Jakšić darovala Osnovnoj školi “Mladost”

Autor: DK

JAKŠIĆ – Općina Jakšić donirala je 15 računala i dva monitora tamošnjoj Osnovnoj školi “Mladost” čija je ukupna vrijednost 30 tisuća kuna čime se obnovila kompletna informatička oprema koja služi za informatičko obrazovanje učenika od 5. do 8. razreda.

-Naša postojeća računala stara su 15-ak godina i ne zadovoljavaju kriterije. Kupovina i donacija novih računala koju nam je osigurao općinski načelnik Ivica Kovačević puno će nam pomoć u informatičkom obrazovanju naših učenika od petog razreda kojima je informatika izborni predmet. Oko 200 naših učenika izabrali su informatiku kao izborni predmet koji se predmet održava u devet razrednih odjeljenja – istakao je ravnatelj jakšičke osnovne škole Boško Obradović te dodao kako je u najavi reforme obrazovanja da će informatika kao izborni predmet biti već i od prvog razreda osnove škole.

Boško Obradović, ravnatelj osnovne škole “Mladost” Jakšić

Svima je jasno da je informatika budućnost koja je potrebna na gotovo svakom radnom mjestu pa je stoga i korisno da se djeca informatički obrazuju u razrednim odjeljenjima što je prije moguće što im može biti u budućnosti od velike koristi.

-Ove je godine općina Jakšić iz proračunskih sredstava izdvojila za našu školu 30 tisuća kuna, a prošle je godine za Područnu školu u Treštanovcima izdvojila 25 tisuća kuna. Općina financira i predškolski odgoj, a za našu sportsku dvoranu je općina unazad nekoliko godina kupila i stroj za pranje za koji je trebalo izdvojiti 30-ak tisuća kuna. Možemo biti više nego zadovoljni pomoći koju nam pruža općina u svojim mogućnostima – dodao je ravnatelj Obradović.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

Općina Jakšić nema posebne i zakonom propisane obveze prema školi jer je školi osnivač Požeško-slavonska županija  ali ipak prepoznaje što je neophodno kako bi se poboljšalo obrazovanje kao i uvjeti rada.

-Svakodnevno slušajući kako je jedna od bitnih stvari ulaganje u mlade, a samim time i u razvoj društva, općina sve to prepoznaje jer je država ograničena sa sredstvima i ne može znatno povećati udio financiranja koji bi trebalo ulagati u obrazovanje i znanost. nama ništa drugo nije preostalo već pomoći i kupiti informatičku opremu koja je potrebna jer informatička oprema koja je 15 godina stara ne može više ničemu služiti. Neophodno je ulagati u informatičku pismenost kao što se unazad određenog vremena od samog počelo raditi na učenju stranih jezika koji su također neophodni jer mi smo ipak kao zemlja članica Europe gdje je poznavanje stranih jezika neophodno. Uz poznavanje stranih jezika i informatička pismenost je potrebna kako bi se mogli pratiti trendovi Europe jer samo tako možemo ići naprijed. Meni kao načelniku općine nije u obvezi financijski pomoći školi, ali je moralno da se pomogne koliko se god se može. Razvoj cijelog društva počiva na djeci koja se školuje i samo se preko njih može očekivati napredak – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Što se tiče pomoći u obrazovanju odnosno obiteljima učenika općina Jakšić izdvaja znatna sredstva iz proračuna za sufinanciranje mjesečnih putnih karata za srednjoškolce uz sve druge financijske pomoći i za novorođene ali i za određeni broj stipendiranja studenata što je nova mjera koja je od ove godine uvedena.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: