Smotra tamburaša, učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje (FOTO)

Autor: S.P.

POŽEGA- Glazbena škola Požega domaćin je 4. Smotre tamburaša,  učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje koja je  okupila 60 učenika iz škole domaćina i područnog odjeljenja iz Kutjeva te iz Đakova, Pakraca, Slatine, Slavonskog Broda i Virovitice. Nastupili su učenici na bisernici i braču te komorni sastavi.

“Mogu izraziti zadovoljstvo u ime Glazbene škole Požega kao organizatora ove Smotre jer to je zapravo dobar “izlog” svega onog što radimo. Učenici i profesori mogu čuti i odmjeriti kako rade, ugledati se jedni na druge te tako poboljšati svoj rad. Uz to ovo je lijepo druženje i razmijena iskustva, tako su pokazale prethodne tri smotre pa vjerujem da će tako biti i na ovoj četvrtoj. Smotra je bienalna, dakle održava se svake druge godine, i kao i svake godine okupili smo i stručni tim koji će na kraju reći svoje dojmove i razmišljanja” naglasio je ravnatelj Glazbene škole Veljko Valentin Škorvaga otvarajući smotru.

Kako Smotra nema natjecateljski karakter, mladi su tamburaši bez pritiska pokazali svoje umijeće, a među njima je bio i Karlo Zanetti, učenik Glazbene škole Pakrac kojeg vještinama sviranja bisernice uči vrsni glazbeni pedagog i “Bekrija” – Tomislav Galić.

“Učim svirati dvije godine. Odlučio sam se za bisernicu jer je to lijep instrument koji me doista privukao. Volim raditi s nastavnikom Galićem, a najviše volim svirati baš one izvorne skladbe za tamburu, prave tamburaške. Na smotrama i nastupima imam malu tremu i najvažnije mi je što bolje odsvirati, ali nadam se da ću iči na natjecanja i osvajati prva mjesta,” rekao nam je Karlo Zanneti koji je svoje znanje, bez posebnih znakova treme, podijelio s prijateljima na požeškoj smotri.

Više iz kategorije