S zborom pjevala i publika (FOTO)

Autor: D.M.

POŽEGA – Zbor Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Vijenac iz Požege pridružio se obilježavanju Dana grada Požege tradicionanim koncertom u dvorani Gradskog kazališta Požega. Otvarajući koncert, Anka Dorbić, predsjednica Vijenca govorila je priprema proslave 135 godina društva iduće godine, te da je izbor pjesama za ovaj koncert složen tako da će biti za svakog po nešto.

Tako se na repertoaru našlo 15 skladbi od narodnih, duhovnih, kantata, skladbi domaćih i inozemnih kompozitora. Pjevale su se pjesme Ivana pl. Zajca, Emila Cossetta, Julija Njikoša, Mozarta, Pergolesia i drugih. Zbor ima niz vrsnih pjevača a sinoć su brilirali Ružica Maurus, sopran i Kristijan Kostić, tenor izvođenjem solo dionica. Osim da je vrstan dirigent i da s lakoćom vodi zbor, Alen Kopunović se pokazao i kao vrstan pjevač pjevajući neke solo dionice. Na kraju, zadovoljna publika zapjevala je zajedno s zborom Zmajevu pjesmu Tiho noći, moje zlato spava.

Druženje zbora je nastavljeno u društvenim prostrijama uz piće i kolače koje su pripremile članice zbora. Nije izostala ni pjesma.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije