Pukovnik ne može samo tako pozivati brigadira na prijavak, to nije po Kodeksu časnika!

Autor: D.K.

POŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Požege osvrnuo se na proteklu sjednicu Gradskog vijeća grada Požege te je rekao kako je neugodno iznenađen objedama i neistinama koje su iznesene na toj sjednici od strane Ante Šolića predsjednika Povjerenstva za utvrđivanje kvalitete programa udruga proisteklih iz Domovinskog rata za Požeško-slavonsku županiju i dopredsjednika gradskog vijeća.

-Poštovani gospodine Šoliću, izrekli ste teške, neutemeljene optužbe na račun branitelja. Udruge branitelja proistekle iz Domovinskog rata ne bave se politikom nego poštuju svaku demokratski izabranu vlast te pokušavaju s njom surađivati. Ako ta vlast očekuje da će branitelji slijepo slušati  i pri tome ne razmišljati svojom glavom nego će zbog toga biti ucijenjeni oduzimanjem financijske potpore te insinuacijama o velikom trošenju novca samo je pokušaj razjedinjavanja branitelja, što Vam sigurno neće poći za rukom. Optužujete da branitelji sjede po birtijama i troše veliki proračunski novac? Pa dajte pogledajte gdje sjede oni sa velikim gradskim plaćama ili mislite da samo oni na to imaju pravo – u uvodu tiskovne rekao je Pavelić pitajući se zar bi se braniteljima i odlazak na kavu zabranilo ili je bitno gdje i s kim branitelji sjede te koji se to branitelje hrane kruhom i da li je to neka prijeteća poruka braniteljima koji su temelj ovog društva i države.

Pavelić je prozvao Šolića kao pukovnika hrvatske vojske jer nije poznato u čije ime i za čije interese sve to radi, a skrenuo je Šoliću i pozornost da se ne može samo tako prozvati brigadira na prijavak jer to nije po kodeksu časnika.

-Istina, još više me je iznenadila reakcija gradonačelnika Neferovića. Ne znam Vedrane zašto cijelo vrijeme imaš potrebu miješati politiku i branitelje. Nisam član niti jedne političke stranke, a na moj ponos i radost prije dvadeset šest godina zajedno sam s puno drugih krasnih i poštenih ljudi stvarao hrvatsku povijest i to pak ne možeš izbrisati ili te to posebno smeta. Nažalost u pomanjkanju argumenata služiš se podmetanjima i neistinama – nastavio je Pavelić pitajući gradonačelnika Neferovića tko je falsificirao potpise što je nazvao još jednom u nizu neistina.

O tome da li branitelji smiju ili ne pitati zašto se njihov Zakon ne provodi kada se radi primanje novih zaposlenika u gradske tvrtke i na to se Pavelić osvrnuo.

-Gdje su ti Natječaji bili objavljeni, koji su bili kriteriji i po kojem pravilniku je primljeno četrdesetak novih djelatnika u gradske tvrtke. Kojih je to 65% branitelja? Dajte nam popise, objavite imena, ako ne mislite i na uhljebe, koalicijske dogovore, rodbinske i ostale veze. Tužan i žalostan je tvoj odnos prema braniteljima. Kažeš da ja pravim štetu i da sam se uzdigao iznad svih, pa samo pogledaj kako se i koliko demokratski ponašaš kada bi nama braniteljima zabranio da tražimo svoja zakonom propisana prava. Čudno je da tebi „ne odgovaram“ a mogu biti dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana na državnoj razine koja je ujedno članica svjetske veteranske federacije ili da možda čekam da me pozoveš i zatražiš od mene da odstupim sa mjesta predsjednika udruge dragovoljaca i veterana za grad kao što si to napravio i s mojim mjestom  predsjednika u Požeškom sportskom savezu – dodao je Krešimir Pavelić te pozvao Neferovića da se osvrne se oko sebe i pogleda da su branitelji postojali i prije njega i da će biti sigurno i poslije njega – zaključio je Pavelić dodavši na kraju kako je jedina šteta ta koja je učinjena učinjena hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji uzalud kucaju na razna vrata nadajući se pravdi i provedbi Zakona.

Više iz kategorije