Požeški gospodarski forum u Zagrebu otvorio predsjednik Sabora akademik Rajner (FOTO)

Autor: Požega.EU

ZAGREB / POŽEGA – Zavičajna udruga Vallis Aurea iz Zagreba, u suradnji s Požeško-slavonskom županijom, gradom Požegom i ostalim gradovima i općinama županije, županijskim ogrankom Hrvatske gospodarske komore i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu je  jučer, 26. veljače 2016. godine, organizirala Prvi požeški gospodarski forum na temu Požega 2025. – bolje mjesto za život.

Na događanju su se okupili svi relevantni društveni i gospodarski subjekti požeštine, kako bi zajedno analizirali trenutne probleme te identificirali mogućnosti razvoja.

Forum je otvorio predsjednik  Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner, podrijetlom Požežanin. Svoju vrijednu podršku incijativi dala je i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović koju je u svojstvu izaslanika predstavljao Marko Jurčić, savjetnik za gospodarstvo.

Posebno je zanimljivo predavanje održao veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, Nje.e.  Keiji Ide, koji je na Prvom požeškom gospodarskom forumu govorio o primjerima dobre prakse i o tome kako se Japanci nose s izazovima pozicioniranja i razvoja malih sredina u Japanu.

Osim izlaganja japanskog veleposlanika, na Forumu su se mogla čuti i mišljenja eminentnih predavača s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Doc. dr. sc. Domagoj Hruška, Prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić), Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (dr.sc.Hrvoje Potrebica), Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (dr. sc. Božo Skoko), kao i najvažnijih lidera u gospodarskom i političkom životu regije.

Dvije dinamične i zanimljive  panel diskusije, na vrlo aktualne teme, dale su okvir za pokretanje novih gospodarskih i ekonomskih inicijativa.

Jedinstveni zaključak svih prisutnih jest da je Forum uspio  u svojoj namjeri: preispitati trenutne postavke poslovne i društvene sadašnjosti te sagledati problematiku razvoja društva i gospodarstva iz nove perspektive. Ohrabreni ovim uspjehom, organizatori iz Udruge Požežana  i prijatelja Požege, Vallis Aurea najavljuju nastavak projekta i njegovo širenje.

/Foto: Neven Petrović/

Više iz kategorije