Mladi sommelieri, barmeni i kuhari pokazat će stečena znanja na 11. Kupu ugostitelja Sv. Grgur

Autor: S.P.

POŽEGA Kup ugostitelja Sv. Grgur 11. put za redom i ove će se godine u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika te Obrtničke škole Požega, jedinstvena manifestacija koja uz natjecateljski karakter pruža priliku sommelierima juniorima i učenicima ugostiteljima prezentirati stečene vještine.

Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole

Kup ugostitelja održat će se 4. ožujka 2016. godine u dvorani Doma obrtnika u Požegi  u kojoj je danas održana i prezentacija vinara te ostalih obrtnika i poduzetnika čiji će se proizvodi koristiti prilikom službenog natjecanja. Učenici Obrtničke škole pokazat će pred stručnim povjerenstvom  znanje i vještine u prigotovljavanju jela i spravljanju barskih mješavina, a sommelijeri juniori svoje poznavanje vinske kulture.

-Ova manifestacija vrlo je značajna za našu školu. To je manifestacija koju smo započeli s Obrtničkom komorom s ciljem promocije ugostiteljstva, i već su brojne generacije prošle kroz ovu manifestaciju, iskušale se u prigotovljavanju jela i to su danas već ugostitelji sa iskustvom, diljem Jadrana i Lijepe naše, ali i u inozemstvu. To su naši ambasadori i ja se nadam kako će i ova djeca koja će sudjelovati na ovogodišnjem kupu ugostitelja pokazati jednako visok stupanj znanja – naglasila je ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder.

Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore požeško-slavonske županije

Prigodnim riječima nazočne su pozdravili predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić i predsjednik Obrtničke komore požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

-Lepeza proizvoda naših obrtnika i poduzetnika spada u sam vrh hrvatske kvalitete pa će učenici imati priliku koristiti vrhunske proizvode u natjecanju. Želja nam je da u budućnosti koriste te proizvode u radu, kada buru profesionalni kuhari, konobari, barmeni ili sommelieri. Da bismo postigli visoku kvalitetu proizvoda i usluga moramo imati kvalitetan i stručan kadar i nastavit ćemo suradnju sa strukovnim školama – rekao je predsjednik Obrtničke komore Bilobrk.

Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Požege

U ime gradonačelnika Vedrana Neferovića sve nazočne pozdravio je njegov zamjenik Mario Pilon koji je istakao kako ova vrijedna manifestacija ima punu podršku grada. Kup ugostitelja prošle je godine u svom desetom jubilarnom izdanju okupio 50-tak mladim natjecatelja iz sedam županija diljem zemlje te je za očekivati kako će i ovogodišnje izdanje u Požegu dovesti “Hrvatsku u malom”.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije