U tijeku izgradnja funkcionalnog igrališta za djecu s težim poteškoćama u razvoju (FOTO)

Autor: DK

DSC_4857POŽEGA – Radove na izgradnji igrališta koje će biti prilagođeni djeci s poteškoćama u razvoju u dvorištu Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi obišao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Mario Pilon koje je dočekala ravnateljica te škole Kornelija Sabljak.

Ukupna vrijednost radova je 191 tisuću kuna koje će jedan dio financirati grad Požega dok se zadrugi dio financijskih sredstava pobrinula Nova TV.

-To je prvi takav prostor u gradu Požegi. Naša želja je bila i toj djeci osigurati  siguran prostor za igru i adekvatnu opremu na igralištu. Zajedničkim naporima ravnateljice Kornelije Sabljak i nas, došli smo do donatora i prijatelja koji su nam izašli u susret. Vjerujem kako će ovo igralište pomoći i u kvalitetnijoj nastavi i u slobodnom vremenu djeci koja borave u ovoj školi u posebnom programu – istakao je gradonačelnik Neferović.

Kornelija Sabljak, ravnateljica Osnovne škole Julija Kempfa Požega

Osnovna škola Julija Kempfa jedina je kao takva u Požeško-slavonskoj županiji koju pohađaju učenici s većim teškoćama u razvoju, tako da je projekt koji je u provedbenoj fazi od velikog značaja.

-Plan je bio prikupiti sredstva za izgradnju dječjeg igrališta za učenike s posebnim potrebama i vrlo smo sretni što smo uspjeli. Ovo neće biti igralište samo za djecu naše škole, već za  svu djecu grada na kojem će bit specijalizirane sprave, a jedna od njih je između ostalih vrtuljak za učenike koji su u invalidskim kolicima. Pozivam sve na svečano otvaranje 10. ožujka povodom obilježavanja Dana grada – rekla je ravnateljica Kornelija Sabljak.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: