Ševa još nije zapjevala, a započeli su intenzivni radovi (FOTO)

Autor: D.K.

GOLOBRDCI – Poboljšanjem vremenskih prilika započeti su i vidljivi radovi po mjesnim odborima na području grada požege kao i na drugim dijelovima što je bio povod gradonačelniku Požege Vedranu Neferoviću i njegovom zamjeniku da obiđu gradiliša i uvjere se kako teče tijek planiranih radova.

-Kao što vidite prvi veći radovi su ovdje u Golobrdcima koja je investicija 650 tisuća kuna uz 40% sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša. Radi se na obnovi krovišta, stolarije i fasade na mjesnom domu. Nadam se da će vremnske prilike dozvoliti da se radovi što prije završe što bi trebalo biti unutar 30 dana. To je dogovor sa Mjesnim odborom golobrdci da se ti poslovi odrade u ovom vremenu. Ovaj mjesni dom će dobiti kvalitetnu zaštitu što je godinama bio problem zbog veoma lošeg stanja krovišta i fasade – istakao je gradonačelnik Neferović.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

Radovi poput ovih u Golobrdcima planirani su da se kandidiraju i za Područnu školu u Vidovcima, također uz potporu Fonda za zaštitu okoliša koji do sada za investicije u gradu Požegi u proteklom periodu sufinancirao sa 5 milijuna kuna na različitim investicijama.

-Na području Mjesnog odbora Golobrdci biti će još radova što je predviđeno u planu kojeg smo ovih dana napravili i nadam se da će stanovnici ovog mjesta biti zadovoljni – dodao je gradonačelnik Neferović.

Franjo Lalić predsjednik MO Golobrdci

Uz sufinanciranja ovog projekta u Golobrdcima paralelno su financirani radovi i na Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u iznosu 630 tisuća kuna koji su radovi završeni prošle godine. U planu je da se po istom modelu kandidiraju potrebiti radovi za mjesni dom u Mihaljevcima.

-Dom u Globrdcima koji je izgrađen 1982. godine i koji se obnavlja legaliziran je, ugrađena je hladnjača i klima uređaji. Ova rekonstrukacija će jako dobro doći jre dom uz nas ovdje mještane dom koriste i drugi kojima je potreban takav prostor. To je jedan od ljepših domova koji će biti još ljepši. Planiramo još neke dodatke napraviti kako bi bio funkcionalniji – rekao je Franjo Lalić predsjednik Mjesnog odbora Golobrdci.

Uz investicije u Golobrdcima paralelno su odrađeni i radovi na nasipu uz rijeku Orljavu uz gradski park kod Zvečeva u dužini od 300 metara.

-Vrijednost radova je 438 tisuća kuna koje je grad Požega sufinancirao sa 33% dok su preostali dio financirale Hrvatske vode. U sadašnjoj dužini s lijeve strane imamo preko 800 metara uređene staze. Na dijelu kod gradskog parka postavljena je i javna rasvjeta koju je financirao grad Požega. Ostaje nam da još uredimo park, da ga pošumimo, a njegov će izgled u velikoj mjeri ovisiti o našim sugrađanima koji trebaju voditi računa da se ne devastira i ne uništava taj prostor. Nada se da će svijest biti na visokoj razini i da neće dolaziti do nikakvog uništavanja – rekao je gradonačelnik Neferović.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije