Zavidni rezultati Moto kluba Požega Promet u prošloj godini (foto)

Autor: D.K.

DSC_2930POŽEGA – Prošla godina za vozače Moto kluba Požega Promet bila je veoma uspješna u kojoj su osvojili po prvi puta dvostruku krunu, prvaci su Prvenstva Hrvatske i Kupa Hrvatske „Vilko Sever“ za 2015. godinu u seniorskoj kategoriji. Ovo je još jedan u nizu uspjeha ovoga požeškog kluba i mladih požeških vozača, no prvi puta dvostruki su pobjednici. Povodom toga uspjeha boravili su na svečanom prijemu kod požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, a u staroj gradskoj vijećnici uručene su im medalje Hrvatskog motociklističkog saveza, zahvalnice svima koji su pomogli prvenstvo, a posebno gradu Požegi koji daje punu podršku ovom moto klubu.

– U sportu koji je financijski izuzetno zahtjevan, koji traži puno ulaganja, a često je puta na marginama sustava financiranja, posebno kada se radi o jedinicama lokalne samouprave. Prepoznatljivost u radu ovoga kluba ima kontinuitet i s rezultatima i s entuzijazmom ljudi koji vode ovaj sport i klub. Mislim da smo kao Grad pokazali jednu senzibilnost u proteklom periodu te pronašli modele da se tim sportašima pomogne jer činjenica je da su troškovi ogromni i da, kada se pojave rezultati, oni zahtijevaju još značajnija ulaganja i još više financijskih sredstava – rekao je gradonačelnik Neferović, i dodao kako će grad Požega i dalje pratiti i pomagati razvoj ovoga sporta u Požegi, ali također raditi i na rješavanju problema staze Vilare, prije svega državnog vlasništva parcela na kojima se nalazi staza.

Ispred Hrvatskog motociklističkog saveza na svim pomoćima gradu Požegi zahvalio se glavni tajnik Ivan Lafter, a ispred Moto kluba Požega Promet, tajnik kluba Zlatko Jaroš. – Prvenstveno se zahvaljujem Gradu Požegi jer da nas grad ne prati onako kako nas je pratio ne bismo bili za ovim stolom. Mislim da smo svojim radom, ponašanjem i prezentacijom Požege opravdali ugled. Relativno smo mala sredina, ali nakon toliko godina ovo je kruna naše karijere i to dupla jer smo osvojili i Prvenstvo i Kup u motocrossu i supercrossu tako da smo više nego ponosno na ono što smo napravili – rekao je Jaroš, zaželjevši da možda i ponove ovu više nego uspješnu sezonu, što će biti izuzetno teško, posebno zbog toga što se radi o jako skupom sportu.

Zbog financijskih problema, jer za novu sezonu koja započinje za 40-tak dana svoj motor još uvijek nema ponajbolji požeški vozač, Matej Jaroš. – Još uvijek sam u neizvjesnosti da li ću voziti ovu sezonu, jer nemam motor. Trebalo bi mi 15 tisuća eura za novi motor. Postoji i jedna varijanta iznajmljivanja motora za utrke koja iznosi 15 tisuća kuna, pa evo sve ovisi o financijama. Ja sam spreman – dodao je Matej Jaroš.

Kako su klubu prošle godine pomagali i brojni sponzori, donatori, ustanove koje su pomogle oko organizacije utrke na Vilarama a medijski ih pratili i promovirali požeški mediji, svi su dobili zaslužena priznanja. Uručio ih je predsjednik Moto kluba Branko Šutalo u restoranu Krčma Zlatni lug uz prigodni domjenak.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot