Tek kad netko teže ili smrtno strada onda će odgovorni nešto poduzeti (FOTO)!

Autor: D.K.

POŽEGA – Prema svemu sudeći dugogodišnja borba stanovnika u dijelu Frankopanske ulice u Požegi “možda” će se prekinuti tek kada bude netko ozbiljnije ili ne daj Bože smrtno stradao. Kako smo se mogli i sami uvjeriti način na koji se prometuje tom ulicom sve je opasniji što izravno ugrožava kako odrasle osobe koje se kreću nogostupom tako i školsku djecu kojih je ne mali broj kada idu u školi i u povratku iz škole.

Jedno u nizu od jurišanja kroz Frankopansku ulicu rezultiralo je prometnom nesrećom 3.veljače kada se u jutarnjim satima pijani mlađi vozač izgubivši kontrolu nad vozilom zabio u rasvjetni stup. Ima još niz takvih primjera na toj kritičnoj točki, a najviše strahuje obitelj Berić ispred čije se kuće gotovo sve nesreće događaju. Sva sreća pa je ispred kuće rasvjetni stup i gusta živica koja sprečava izravno udaranje u kuću što nije garancija težim posljedicama.

Mirjane Berić je sva u šoku jer uvijek strahuje što će se desiti. Do sada im se četiri puta automobilima ulijetalo u živicu i u ulaz dvorište, a slike govore više od riječi kojima smo zabilježili prometnu nesreću kada je automobil doslovce porušio tendu i udario u zid bivšu prodavaonicu voća koja je odmah uz kuću Berićevih.

– Svi smo ljuti i ogorčeni, svi stanovnici ulice su ljuti i razočarani jer nas nitko od nadležnih ne želi saslušati. Pisali smo dva puta peticiju za vrijeme bivšeg gradonačelnika, obraćali se Hrvatskim cestama i nitko ništa ne poduzima. Pa nećemo valjda uzeti stvar u svoje ruke, zar nije ovo pravna država koja bi trebala sve nas ovdje zaštiti. Čudi me da dosad nitko ovdje nije poginuo jer se uz cestu nalazi staza za pješake na kojoj uvijek ima djece, puno je trudnica koje šetaju ili guraju kolica – ispričala nam je Mirjana Berić.

Dok smo radili priču sa gospođom Berić ispred njene kuće zatekli smo električare koji su popravljali stup javne rasvjete koji je nakon zadnje nesreće od siline udara napukao. I samo smo bili svjedoci kako vozila jurišaju iz oba smjera. Cesta je nepregledna na kojoj je iscrtana puna linija, a u neposrednoj je blizini zavoj i semafori.

– Većina vozača znaju da dolaze do samog zavoja i da su tu semafori ali to njih nimalo ne zanima. Imamo osjećaje da neki namjerno tako voze, nabijaju gasove i divljaju. Imamo veliki strah kada izlazimo iz dvorišta jer nikada nismo sigurni tko će naletiti s nekom velikom brzinom i neće se moći zaustaviti i eto problema i nesreće – dodaje sva uplašena Mirjana.

Kako doznajemo Berići i njihovi susjedi će pisati ponovno peticiju jer više to ne mogu izdržati. Štete koje su im do sada učinjene uvijek su sami plaćali, a li trud koji ulože u uzgoj borova i palmi nitko im ne može nadoknaditi.

Iz Hrvatskih cesta nam odgovaraju kako im je poznat taj slučaj i problem te da su se poduzele određene hitne mjere zaštite.

-Izvoditelju radova redovitog održavanja naloženo je postavljanje zaštitne odbojne ograde. Ovim putem,  podsjećamo na potrebito poštivanje prometne signalizacije – ističu u Hrvatskim cestama u kojem odgovoru nema nikakvih konkretnih i datumskih obećanja, a do kada, dok se ne dogodi neko veće zlo….

Fotografije prijašnjih prometnih nesreća:

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot