“Premijer Ranutak Anasak preuzeo upravljanje nad gradom Lipikom na tjedan dana” (FOTO GALERIJA)

Autor: M.B.

IMG_0516LIPIK – Predana je vlast Dobrovačkim maškarama, vrli premijer Ranutak Anasak preuzeo je upravljanje Gradom Lipikom na tjedan dana, do maskenbala u restoranu na ergeli koji će se održati 6. veljače.

Pregovori u kojima je gradonačelnik grada Lipika Vinko Kasana predao ključeve nisu bili jednostavni. Dobrovačani su imali nekoliko aseva u rukavu, pokazali se kreativni i osmisli dobar plan kako da dođu do ključa, simbola gradske kase. Od Dobrovca ništa novo, samo iznenađenja, kako je i rekao Marijan Poletto, predvodnik Dobrovačkih maškara i predsjednik Udruge LIDO koja je u suradnji s gradom Lipikom i Turističkom zajednicom grada Lipika organizirala 19. po redu maškare.

Prvo je gradonačelnika jedan član islamističke skupine ISIL pokušao bombom prisiliti na predaju ključa no Kasana nije popuštao. Zatim su u posjet došle “Romkinje”, Udruga žena iz Nove Subocke koje su sa sobom donijele paket iznenađenja. Prvo su mu gatale, a karta je rekla svašta… Napale su ga i da je dijete napravio tako da je na kraju Kasana morao vaditi novčanik i darivati koju kunu jer “nećeš valjda da pustiš dete bez mleko.” U paketu koji su donijele nalazio se MOST, nije se ni tad gradonačelnik htio na njega popeti i predati ključ, pravdao se da su mu ključ ukrali ranije. Na teren su nastupili ISIL-ovci i pokušali raznijeti MOST, a da koalicija ne bi pukla ubrzo je došlo do rješenja krize.

“Situacija se s MOST-om odvija uvijek nepredviđeno i jako brzo. informacije su došle i ključ je na vidiku, tajne službe su odradile svoje, MOST je ostao čitav i nadam se da će takav i ostati.”, rekao je gradonačelnik Kasana došao do ključa te ga kasnije predao nakon kraćih pregovora  i obećanja.

Povorka je inače ove godine brojala sedamdesetak Dobrovačkih maškara koji su krenuli put Lipika oko 10 sati ujutro. Na svom putu zastali su na okrijepi kod MK Iohannites u Kukunjevcu, zatim u DVD-u Dobrovac, a u Lipiku kao i svake godine kod obitelji Petra Strage. Kod škole su im se pridružili Osnovna škola Lipik, Dječji vrtić Kockica i Gradski puhački orkestar Lipik te su svi zajednički defileom došli na tržnicu. Jedini nemaskirani u cijeloj povorci bili su policajci koji su bili ozbiljni i pazili na sigurnost. :)

Na pozornici je svaka skupina i razred izvela kraći program, a najbolji su nagrađivani u više kategorija. Dječji vrtić Kockica predstavio se Sjevernim i Južnim polom, nastupili su Snježno kraljevstvo, sunce, pingvini i polarni medvjedići.

Iz osnovne škole svaki razred pokazao je nešto. Vidjeli smo tako kauboje, šarenu grupu, svatove, dimnjačare, “malce”, hula-hula s Havaja, šumu, grožđe, bombone, starčići i starice iz Doma za starije i nemoćne Anđelak i Mimi, bebe, ekipu iz Naše male klinike, Egipćane, Indijance, hororac iz 7b, nogometaše i navijačice. Najstarija maska je Marko Komljenovićsa  76 godina na plećima, a najmlađa Leona Digula stara samo pet mjeseci. I mlado i staro okupilo se danas na Tržnici u Lipiku, dobro nasmijalo i provelo uz još jednu maškaranu povorku.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot