8. Sajam antikviteta: Svojim šarenilom i bogatstvom ponude privukao tisuće posjetitelja

Autor: DK

POŽEGA – Uz Dan grada Požege i proslave Grgureva pješačku zonu, ulice Dragutina Lermana i Sv. Florijana okupirali su 8. Sajam antikviteta u organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska i Sajam rukotvorina i autohtonih proizvoda u organizaciji Turističke zajednice grada Požega. Svojim šarenilom, bogatstvom ponude privukli su tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane jako puno bilo gostiju grada, jer se uz Dan grada održavalo nekoliko manifestacija u gradu Požegi, od svečanog mimohoda i postroja povijesnih postrojbi, Svečane 18. prisege ročnika, te proslava Grgureva u brdima i vinogradima. Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, ali izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, kojih među Požežanima ima dosta.

 – U pješačkoj zoni imali smo rekordan broj izlagača, gotovo 60 izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje, te Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, domaćih radinosti, ili pak svojeg hobija koji je polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao – istakao je organizator sajma Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska.

Uz brojne goste grada Požega, Sajam antikviteta posjetila je i delegacija općine Kreševo iz BiH, na čelu s načelnikom Renatom Pejakom, te se interesirala za iskustva koja ima tjednik Kronika, koja bi prenio u Kreševo i pomogao u organizaciji Sajma antikviteta. Ideju već gaje neko vrijeme, te im je sada potrebna logistička potpora za realizaciju, što djelatnicima tjednika Kronika svakako neće biti teško. Sajam su kao dobar turistički brand pohvalili i brojni pripadnici povijesnih postrojbi iz dvadesetak gradova Hrvatske, kojih također zanimaju prije svega starine, oružja, i rado bi Sajam antikviteta vidjeli i u svojim sredinama.

/Foto: D. Mirković/

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: