Mateo Beusan i Zoran Zovak simbolično označili početak radova u vinogradima Markota

Autor: D.K.

PLETERNICA – Obitelj Markota koja iznad Pleternice, na Starcu i Klikunu ima zasađeno 35 hektara vinograda, a među sortama najviše je zastupljena graševine u prigodi sv. Vinka i tradicionalne manifestacije Vincelova ugostila je brojne goste, poslovne partnere i prijatelje.

Vinski kumovi Mateo Beusan i Zoran Zovak iz Zagreba simbolično su orezali su trsove što je simbolika početka radova u vinogradima, a blagoslov je uputio prečasni Antun Čorković, pleternički župnik.

Marko Markota, direktor tvrtke Vina Markota

-U našim vinogradima prvi trsovi su zasađeni 2006.godine, a posljednja sadnja bila je 2011.godine. U vinograde i opremanje vinarije uložili smo oko 18 milijuna kuna. Prošla je godina bila jako dobra, kako u vinogradu tako i sada u podrumu, a od 2016. očekujem da bude još bolja. Trudit ćemo se da tako bude iako mi u vinogradima idemo na limitirani urod, dva kilograma po trsu pa i u lošim godinama uspijemo izvući jako dobra vina. Ove ćemo godine imati oko 120 tisuća litara vina od čega naravno, najviše graševine,  a po prvi puta smo na tržište pustili i rose napravljen od caberneta i merlota što se pokazalo jako dobrim rekao je Marko Markota, direktor tvrtke Vina Markota.

Druženje s gostima, prijateljima, poslovnim partnerima i uzvanicima nastavljeno je uz bogat gastronomski stol isve traženiju  vrhunsku kapljicu.

Više iz kategorije