Stjepan Jeršek Štef na proslavi “Vinkova” u Velikoj (foto galerija)

Autor: D.K.

DSC_3690VELIKA – Proslava “Vinkova” u Velikoj održana je 23. godinu za redom koja ima svoje posebnosti za razliku od svih drugih takvih obilježavanja. Zasluge za takvu, danas hvalevrijednu, manifestaciju neizbrisivim slovima su upisana imena tadašnjeg župnika vlč. Mirka Roginića i gospodina Vinka Bobana što su nastavili njegovati i čuvati od zaborava tamošnji načelnik općine Vlado Boban sa svojim suradnicima i predstavnicima brojnih udruga koje daju svoj veliki doprinos.

Proslava je sinoć započela svečanim misnim slavljem kojeg je u koncelebraciji sa mjesnim župnikom preč. marijom Sanićem predvodio vlč. Krunoslav Siroglavić katedralni župni vikar župe sv. Terezije Avilske Požega.

Nakon misnog slavlja brojni vjernici, gosti i uzvanici sudjelovali su u procesiji od župne crkve do centralnog mjesta događanja proslave Vinkova gdje su blagoslovljeni trsovi i vino koju je ceremoniju obavio preč. Sanić.

Kao i prethodnih godina u goste su došli dugogodišnji prijatelji iz općine Raša koji su sa svojim specijalitetima i delicijama dali doprinos ugođaju manifestacije i time povezali Primorje sa kontinentalnim dijelom Hrvatske. Uz vinare u manifestaciju se uključilo i dest udruga koje su pripremile razne delicije i time obogatile gastronomsku ponudu.

Bio je veliki broj domaćih i onih gostiju koji su došli iz Srbije-Vojvodine, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije.

Kao šlag na tortu uz tamburaški sastav Zlatnu dolinu nastupio je i Stjepan Jeršek Štef koji je zagrijao dosta hladan zimski ugođaj.

/Foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot